У Львові підприємство захопило міську землю, щоб продавати автівки

13:02 8 березня 2024 р.

Фото до новини

Підприємство, що торгує автівками, захопило комунальну землю. Тут облаштували майданчик для продажу машин, а за користування землею до бюджету міста не сплачують нічого. Місто звернулося до поліції та прокуратури. Також готують позов до суду.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Вже кілька років поспіль товариство з обмеженою відповідальністю «Бос Авто Україна» на вулиці Кульпарківській, поблизу будинку №222 та великого торгово-розважального центру, торгує автомобілями, які привозять з Європи та США.

За даними департаменту містобудування Львівської міськради, підприємці захопили близько 30 соток комунальної землі, щоб облаштувати майданчик для продажу транспортних засобів.

Читайте також: На Львівщині суд змусив забудовника повернути земельну ділянку та сплатити понад 1,6 млн орендної плати

Свого часу частину цієї ділянки було відведено управлінню капітального будівництва департаменту житлово-комунального господарства для будівництва майбутньої транспортної розв'язки від вул. Кульпарківської до вул. Патона.

«Жодних документів, які б надавали право користуватися цією землею, у власників фірми немає. Львівська міська рада не приймала відповідних рішень. Також відсутня інформація щодо зареєстрованих речових прав на цю ділянку в Державному реєстрі речових прав та Реєстрі прав власності на нерухоме майно», – розповіли в управлінні держконтролю за використанням та охороною земель Львова.

Раніше працівники управління вже зверталися до власників фірми, аби ті звільнили незаконно зайняту комунальну землю. Та підприємці ігнорують вимоги міста, тому управління держконтролю скерувало заяви до обласної прокуратури та поліції. Відомо, що фактом з очевидними ознаками кримінального правопорушення вже займається Франківська окружна прокуратура.

Читайте також: Шахрайка у Сокільниках тричі продавала земельну ділянку, яку незаконно захопила

Водночас матеріали обстеження ділянки скерували до юридичного департаменту Львівської міської ради. Там вже готують позовну заяву до суду щодо звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки.

Нагадаємо, управління державного контролю за використанням та охороною земель Львівської міської ради здійснює моніторинг використання земельних ділянок на території Львівської громади. Такі дії, зокрема, допомагають виявляти і порушників, які без дозволів використовують землю громади для торгівлі авто.

Нагадаємо, за захоплення землі у Снопківському парку судитимуть директора підприємства.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dw.de/

 

новобудови Львів