У Львові освятили початок будівництва житла учасників АТО (відео)

16:00 8 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: 032.ua

Міський голова Андрій Садовий запевнив у п’ятницю: «До кінця року коробка має бути завершена».

«Сьогодні, 8 квітня,  на вулиці Під Голоском у Львові заклали капсулу у фундамент будинку для учасників АТО та освятили початок будівництва», – повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Як розповів міський голова Львова Андрій Садовий, будинок будують коштом міста. Співфінансування від держави наразі немає. Він також розповів:

«Ми сьогодні почали наступний етап будівництва. До кінця року коробка має бути завершена. Основний об’єм робіт має бути завершений. 54 сім’ї отримають квартири. Це ті сім’ї, які втратили годувальників, де годувальники отримали важкі поранення. В січні перших 19 квартир ми вже передали людям. Це є наступна черга. Ми чітко тримаємо слово: говоримо і робимо. Це наш обов’язок, бо їм, крім нас, ніхто не допоможе. 

100% йде фінансування з бюджету міста. Вартість будівництва будинку 27 мільйонів, плюс три мільйони – це мережі. Звичайно, що в цю територію ми більше будемо інвестувати кошти. Я би дуже хотів, щоб у нашій державі з’явився уряд, який буде допомагати. Дуже багато хлопців, які пройшли зону бойових дій, потребують підтримки та покращення житлових умов. Але це вже має бути державна програма. Місто, безперечно, буде долучатись до цих проектів. 

Цей проект – це виключно турбота міста. Тим сім’ям, які втратили годувальників, сім’ям, де годувальники зазнали важких поранень, крім міста ніхто не допоможе.

Ми звертались в Київ неодноразово. Нема з ким говорити. Вони цього не розуміють, у них інші турботи.

Хто буде жити у цих квартирах, будуть визначати самі учасники бойових дій. Якщо родина потребує покращення житлових умов і вона втратила годувальника, - без дискусій. Якщо родина має годувальника, який зазнав важких травм і не може працювати, –  автоматично. Якщо це хлопець, який пройшов зону бойових дій, є сирота, не має ні тата, ні мами, він також отримає помешкання. Це ця перша черга, яка не підлягає дискусіям.

Думаю, що ці квартири в цьому будинку закриють нам це питання. Паралельно, якщо ми будемо мати додаткові кошти, ми будемо продовжувати купувати квартири, як ми це зробили, коли ми купили 19 квартир у тих будинках, які вже є збудовані. Люди вже ці квартири отримали і їх обживають.

Ми наразі говоримо про один будинок. Дуже багато хлопців потребують покращення житлових умов. Але місто фізично саме не зможе витягнути всю проблему. Важливо, щоб держава долучалась, як це є у цивілізованому світі, щоб були довгі програми. Якщо сьогодні хлопці, які пройшли війну, будуть бачити до себе відповідне людське ставлення, тоді в них буде мотивація.

Ми хочемо показати приклад опіки та турботи. 

Тендерні процедури ми проводили виключно відкрито та прозоро. Не визначено переможця. Був оголошений ще один тендер, який визначив сьогоднішнього переможця, який починає наступний етап. Підготовчі роботи вже зроблені». 

Як повідомили в ЛКП «Рембуд», на місці майбутньої багатоповерхівки для учасників АТО та членів їхніх сімей на вулиці Під Голоском, наприкінці березня стартували роботи з будівництва. Перший будинок планують здати в експлуатацію уже до кінця року.

Зараз на ділянці завершують рити котлован під першу багатоповерхівку і траншею для зовнішніх мереж, прокладають кабель для електропостачання та монтують кран. Наступний етап – покласти арматуру та розпочати підготовку для заливання фундаменту. У майбутньому також планують почати розробляти проект прокладення дороги до будинку.

Нагадаємо, 1 лютого у Львові відбулося розкриття конкурсних пропозицій відкритих торгів щодо будівництва житлового будинку для учасників АТО на вулиці Під Голоском. Переможцями тендеру стали 2 львівські підприємства – ТзОВ Салон «Архітектура. Будівництво. Дизайн» та «Прогрестехбуд», перше з яких будуватиме сам будинок та мережі зовнішнього електропостачання, а друге – мережі газопостачання, господарсько-питного водопроводу та побутової і дощової каналізації.

Передбачається, що перша багатоповерхівка матиме шість поверхів та 53 квартири. Будівництво наступного будинку заплановано розпочати вже на початку осені. Загалом мають намір спорудити чотири багатоповерхівки для учасників АТО».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів