У Львові обстежують технічний стан шляхопроводів

10:45 14 вересня 2018 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: zik.ua

У Львові 12 із 18 шляхопроводів потребують обстеження технічного стану, на що цього року спрямовано з міського бюджету 600 тисяч гривень.

Про це, як повідомили в п’ятницю, 14 вересня, в прес-службі Львівської міськради, розповіла директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Ірина Маруняк. За її словами, відповідні висновки щодо потреби у капітальному ремонті окремих мостів очікують отримати вже до кінця вересня.

Ірина Маруняк запевнила: «ЛМР уже має висновки щодо шістьох шляхопроводів, обстеження стану яких напередодні замовили районні адміністрації. Зокрема, два із них – на вулиці Сихівській та на вулиці Хмельницького при в’їзді до міста – потребують ремонту, а чотири – на вулиці Хуторівці, Городоцькій, 166, Левандівській та на проспекті Червоної Калини – наразі у задовільному стані. Ще три мости на території міста – у хорошому стані. Йдеться, зокрема, про новозбудований сихівський міст. Однак, їх також обстежать, лише – у другу чергу.

Директор департаменту розповіла також: «Не враховуючи шістьох мостів, які були обстежені напередодні, залишилось ще 12, які також потрібно оглянути. На це з цьогорічного міського бюджету виділено 600 тисяч гривень. Проведено тендер і укладено угоду з проектною організацією. Зараз ми, зокрема, обстежуємо шість мостів –  на вулицях Сяйво, Кульпарківській, Стрийській, Любінській, Княгині Ольги та на перехресті Княгині Ольги – Володимира Великого. Огляд ще чотирьох шляхопроводів – на вулиці Шевченка, Городоцькій тощо – заплановано на найближчий час».

Ірина Маруняк додала: «Після отримання відповідних висновків щодо технічного стану мостів місто зможе сформувати титульний список, аби передбачити кошти – спочатку на роботи з першочергового ремонту, опісля – на поточний ремонт. Також у висновках будуть рекомендації для балансоутримувачів – районних адміністрацій – щодо того, що потрібно робити, аби не допускати до руйнування мостів. Щодо шляхопроводів, які, згідно з висновками, потребуватимуть капремонту, місто замовлятиме виготовлення проектно-кошторисної документації уже наступного року. Розпочинатимуть із тих мостів, які є у найгіршому стані».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів