У Львові натрапили на неідентифіковані останки

14:05 13 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: Скріншот із відео

Виявлені на території економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка останки перепоховають на Голосківському кладовищі.

Про це повідомили в п’ятницю, 13 грудня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що сьогодні виконавчий комітет ЛМР ухвалив рішення «Про надання дозволу Львівському національному університету імені Івана Франка щодо перепоховання на Голосківський цвинтар тлінних останків з території економічного факультету на проспекті Свободи, 18».

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко зазначив: «Управління охорони історичного середовища було замовником виконання робіт з гідроізоляції в пам’ятці архітектури, яка знаходиться на пр. Свободи, 18. Це корпус економічного факультету університету імені Івана Франка. Під час робіт, як всередині дворику, так і назовні, були виявлені тлінні останки, не ідентифіковані. Відповідно було складено протокол поліції і всіх відповідних служб для того, щоб згідно із законодавством провести перепоховання. Нагадаю, що економічний факультет розміщений на території колишнього монастиря. І власне там колись відбувалися поховання».

Відповідно до прийнятого рішення, виконавчий комітет вирішив надати дозвіл Львівському національному університету імені Івана Франка щодо перепоховання на Голосківський цвинтар тлінних останків, виявлених під час проведення будівельних робіт на території економічного факультету на проспекті Свободи, 18. «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» має забезпечити проведення перепоховання.

Як інформував «ЩЛ», у Львові перепоховали воїнів УПА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів