У Львові на території медзакладів будують житло

18:48 9 грудня 2019 р.

Фото до новини

Львівська міська рада передала в оренду три земельні ділянки на вулиці Пекарській, на яких ведуть будівництво багатоквартирного житлового будинку. Ця територія належить до «закладів охорони здоров’я», а жодна із ділянок не призначена для будівництва житла.

Докладніше про це читайте у статті Олександра Тартачного «І стіни тут лікують».

Про це пишуть "Наші гроші".

Житловий комплекс зводять на трьох ділянках площею понад 0,21 га, усі з яких мають різне призначення. Землі надані в оренду під будівництво СТО, громадських будівель та навіть медичної клініки.

Фактично будівництво велось у два етапи. Під час першого  —  у 2015 році забудовникам дозволили зводити житло на землі, яку виділяли під СТО та медцентр.  Висота майбутнього будинку не повинна була перевищувати 24 метри. Будівництво велось у історичному ареалі, а тому в документах зазначено, що забудовник мав “гармонійно ув’язати його із сформованим архітектурно-містобудівним середовищем”.

Тоді не було ще плану зонування цього району, отож всі будівельні рішення приймали лише на основі генерального плану Львова. Ця територія відноситься до земель установ охорони здоров’я, а тому дозволяти тут будівництво житлових будинків є грубим порушенням.

Під час другого, уже в 2019 році  —  на місці гаражу дозволили добудувати ще одну 8-поверхову секцію з квартирами, а граничну висоту збільшили вже до 30 метрів.

Нагадаємо, з початку цього року видавати містобудівні умови та обмеження в історичній частині міста можна лише на основі затвердженого історико-архітектурного опорного плану. А його у Львові досі не затвердили.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів