У Львові монтують перші п’ять терміналів муніципального велопрокату (адреси)

19:12 29 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Кожен термінал укомплектують 10-12 велосипедами.

«Німецька компанія «Next Bike Україна», за сприяння Львівської міської ради, монтує перші п’ять терміналів системи муніципального велопрокату: на площі Ринок, біля бізнес-центру «Технопарк» на вулиці Героїв УПА, біля Аквапарку на вулиці Княгині Ольги), Львівського національного університету імені Івана Франка на вулиці Університетській та на перехресті вулиць Чупринки й Бандери біля Національного університету «Львівська Політехніка». Кожен термінал укомплектовують 10-12 велосипедами», – повідомили сьогодні, 29 вересня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де також розповіли:

«Муніципальний прокат велосипедів «NextBike» – це комерційний проект німецької компанії та її українських партнерів. Компанія має великий досвід велопрокату в багатьох європейських містах. В Україні ж вона вирішила розпочати зі Львова.

Радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід відзначив: «Це свідчить про те, що наше місто викликає у німецьких партнерів довіру щодо розвитку веломережі та популярності велосипеда як виду транспорту. Окрім цього, муніципальний прокат дасть сильний поштовх розвиткові велоруху у Львові, оскільки велосипед стане доступнішим для тих людей, які або не можуть собі дозволити його купити, або не мають де його тримати: усі ці перешкоди системою повністю нівелюються. Окрім цього, користувач може залишити орендований велосипед на будь-якому терміналі «Next Bike» і спокійно займатися своїми справами, не турбуючись про його безпеку. Також непотрібно дбати про ремонт – це  справа технічного персоналу».

За словами співзасновника компанії «Next Bike Україна» Остапа Буденкевича, аби скористатися послугою, необхідною буде реєстрація користувача в системі на сайті nextbike.com.ua. Створюючи акаунт, потрібно буде надати певні особисті дані – замість того, аби щоразу показувати паспорт, – та вказати бажаний тариф.

Найбільш економічно вигідним буде тариф на рік, підкреслює він. Послуги прокату оплачуватимуться через спеціальну картку або з мобільного телефону. Картки надійдуть у продаж незабаром, про що повідомлять додатково. Ціна місячного поповнення – 120 гривень, тобто вартість однієї години користування велосипедом становить лише чотири гривні, до того ж користувачам надається додатковий бонус – безкоштовні півгодини на день.

Остап Буденкевич пояснив: «Тобто, студент, який встигає за 15 хвилин доїхати до місця навчання і за той же час повернутися назад, не сплатить з картки ні копійки, що дасть йому можливість акумулювати кошти на якісь довші поїздки в наступні дні. Якщо ж користувач їздить більш ніж півтори години на день, то карточку доведеться поповнювати частіше, ніж раз на місяць». 

Важливо також відзначити, що муніципальний прокат велосипедів розрахований більше на мешканців міста, аніж на туристів, оскільки разовий прокат буде коштувати дорого – 50 гривень за годину. Організатори пояснюють це тим, що в ціну вже закладено можливі ризики щодо поломок, пошкоджень абощо випадковими людьми.

Тому навіть туристам, які прибувають до Львова на три дні, буде вигідніше купувати місячну картку. Запрацюють встановлені термінали в межах двох тижнів – місяця.

Загалом «Next Bike Україна» планує довести їх кількість до 22. Очікується, що це буде зроблено до березня 2016 року».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів