У Львові медики і рятувальники готуються до хімічної небезпеки

10:12 19 червня 2023 р.

Фото до новини

У Другому медичному об’єднанні Львова тривають навчання з хімічної безпеки для медиків та рятувальників зі Львова та Харкова.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

У Симуляційному тренінговому центрі невідкладної медицини Mehad Президентка Французького товариства Медицини катастроф Катрін Бертран навчає українських інструкторів. Курси є повністю безплатними для учасників і проводяться за підтримки Міністерства закордонних справ Франції та організації La Chaîne de l'Espoir.

«З початком війни ми розпочали в Україні навчальні курси з військової хірургії, ультразвукової діагностики, психотравми. Наша ціль – врятувати якомога більше життів. Ми 10 років працювали в Сирії, і росіяни неодноразово використовували хімічну зброю. Тому є такий ризик, у нас був досвід хімічних атак. Ми маємо на меті сформувати тут інструкторів і відіслати їх на Схід України, щоб вони готували там медиків до цього ризику.

Після застосування хімічної зброї в Сирії не було реакції світової спільноти, і росіяни далі застосовують цю зброю. Враховуючи ці ризики, ми повинні приготувати наш медичний персонал до прийому хворих із хімічним ураженням. Ми маємо правильно справитись з цією ситуацією. Ми готуємо інструкторів, які навчатимуть медичний персонал різних лікарень, і навчаємо плану дій у разі хімічної атаки. Хочемо уникнути великої проблеми – паніки, яка може виникнути не тільки серед населення, а й серед медичного персоналу», - розповідає професор Рафаель Пітті, керівник навчальних програм UOSSM France.

«Зі серпня 2022 року на базі нашої лікарні працює симуляційний тренінговий центр. Наші французькі друзі навчають українських лікарів. Завжди треба випереджувати ситуацію. Тому навчання про хімічну безпеку – це дуже актуально», - зазначила медична директорка Лікарні Князя Лева Другого медичного об’єднання Львова Марта Соколовська.

Нагадаємо, тренінговий центр створила французька та міжнародна медична і гуманітарна неурядова організація UOSSM France, спільно з організацією La chaine de l'espoir і за підтримки кризового центру Міністерства закордонних справ Франції. Організація відповідає за надання невідкладної медичної допомоги постраждалому від війни населенню.

Російські військові вищих чинів уже отримують антидоти проти хімічних отруєнь

НАТО застерігає Росію від застосування хімзброї в Україні

НАТО надасть Україні обладнання для захисту від хімічних, біологічних та ядерних загроз

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів