У Львові ліквідували пожежі торфу й сухої трави

11:15 28 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/MNSLVIV

На Львівщині погасили минулої доби дві пожежі торфу й п’ять – сухої трави

Про це повідомили в неділю, 28 квітня, в прес-службі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Львівській області, де також розповіли: «27 квітня о 8:48 надійшло повідомлення про пожежу торфу в селі Підрясне в Яворівському районі. Пожежу вдалось ліквідувати о 19:29, вогнем було знищено торф окремими осередками на площі 300 квадратних метрів».

«27 квітня о 15:33 надійшло повідомлення про пожежу торфу на вулиці Величковського у Львові. Вогнеборці ліквідували пожежу о 20:35, було знищено торф на площі 300 квадратних метрів», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

«Рятувальники ліквідовували також пожежі сухої трави. Минулої доби таких пожеж було п’ять. Зокрема, слід відзначити масштабну пожежу в селі Сілець у Сокальському районі, внаслідок якої було знищено суху траву на площі 6000 квадратних метрів, вогнеборці ліквідовували дану пожежу впродовж шести годин», – розповіли також в обласному управлінні ДСНС.

«Пожежі сухостою відбулись й у селі Більче в Миколаївському районі, де горів сухостій площею 200 квадратних метрів, і на вулиці Зеленій у Львові, де внаслідок незаконного спалювання було знищено суху траву на площі 500 квадратних метрів, такі пожежі були і в селі Солонка в Пустомитівському районі та Червонограді», – повідомили також в обласному управлінні ДСНС.

«Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує про заборону спалювання сухостою, особливо у вітряну погоду: «Неконтрольований вогонь при сухій та вітряній погоді швидко поширюється, знищуючи гектари трави, пошкоджує і випалює дерева та житлові будинки! Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів, газо- та продуктопроводів, автозаправних станцій».

«Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко. Окрім безпосередньої загрози для здоров’я людини, спалювання листя і сухої трави призводить до такої екологічної шкоди як руйнація ґрунтового шару, адже безпосередньо вигорають рослинні залишки», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

«Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що спалювання сміття та сухої трави на території і поблизу населених пунктів, а також стерні на полях заборонено!», – повідомили також в обласному управлінні ДСНС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів