У Львові хочуть будувати житло на садових ділянках

15:40 31 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

В урочищі Клепарів мають намір змінити цільове призначення земельних ділянок зі садових на житлові.

Про це повідомили в п’ятницю, 31 січня, на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради. Там також розповіли, що в «Smart-бібліотеці» відбулося в межах громадського обговорення громадське слухання проєкту детального плану території у районі колишнього кооперативно-садівничого товариства «Тиша» в урочищі Клепарів.

Представниця замовника – управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради – Наталія Кудлик повідомила, що проєкт детального плану території розроблений згідно з рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради №448 від 27 квітня 2018 року. У проєкті опрацьовано планувальне рішення використання та забудови території ділянки площею 1,7106 га.

Генеральний архітектор проєкту Роман Андрусишин повідомив: «Це вже третій аналогічний детальний план території у цьому житловому масиві, на якому ще за радянських часів надали ділянки садовим товариствам. Зараз власники цих земельних ділянок, більшість з яких уже приватизована, мають намір будувати тут житлові будинки. Тому пропозиція від кооперативу – змінити цільове призначення земельних ділянок зі садових на житлові, аби мати повноцінне житло, інженерне забезпечення, можливість прописки, поштової адреси».

Роман Андрусишин  також зазначив: «Район – дуже тихий. Тут вузенькі вулички, відсутні інженерні комунікації, окрім електрики. Аби був зручний доїзд до будинків, архітектор пропонує зробити односторонні проїзди шириною 3,5 метра з влаштуванням тротуарів. Це передбачає вилучення у власників земельних ділянок близько 1 м з кожної сторони. Приклад таких проїздів у Львові уже є. Також на цій території розвиватимуть громадську забудову, зокрема, пропонують збудувати дитячі садочки. Є два варіанти. За першим місто може викупити ділянку для садочка, а другий варіант – влаштувати приватний дитячий садочок».

Завідувачка сектором громадських слухань відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради Дзвенислава Челепіс повідомила, що письмові пропозиції можна подавати до 17 лютого 2020 року через Центри надання адміністративних послуг. Із проєктом детального плану території у районі колишнього кооперативно-садівничого товариства «Тиша» в урочищі Клепарів можна ознайомитися в рубриці «Проекти детальних планів територій» на офіційному веб-сайті Львівської міської ради в розділі «Місто».

Як інформував «Щоденний Львів», на засіданні виконавчого комітету ЛМР ухвалили п’ятницю, 31 січня, рішення щодо забудов.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів