У Львові громадський транспорт запрацював у режимі спецперевезень

09:21 7 квітня 2020 р.

Фото до новини

Вартість проїзду для "спеціальних пасажирів" не змінилася.

Заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк у ранковому ефірі на радіо «Люкс FM» розповіла, за яких умов окремі категорії мешканців Львова мають право користуватися громадським транспортом.

«Від учора весь громадський транспорт міста перейшов в режим спецперевезень. Це означає, що транспортом можуть їхати лише люди, які забезпечують життєдіяльність міста: медики, працівники соціальної сфери, люди, які забезпечують мешканців продуктами харчування тощо. Вартість проїзду для цих людей не змінюється.

У місті також працюють спецперевезення, організовані безпосередньо підприємствами. Керівник будь-якого підприємства може укласти угоду на перевезення своїх працівників чи з приватним перевізником, чи з АТП № 1.

Водії і пасажири мають бути забезпечені індивідуальними засобами захисту: респіраторами або масками. Мешканці можуть використовувати власноруч виготовлені маски.

Важливо, що водії можуть здійснювати перевезення, якщо кількість пасажирів дорівнює кількості місць для сидіння. Тобто, якщо в автобусі є 70 сидячих місць, то кількість людей в ньому не має бути більшою за 70.

Керівники підприємств, установ і організацій, працівники яких можуть користуватись транспортом, повинні видати їм посвідчення або довідку з підписом керівника та печаткою. Це посвідчення має підтверджувати, що людина справді працює на цьому підприємстві. Саме це посвідчення дає підставу людині їхати в громадському транспорті. Відповідальність за наявність такого посвідчення несе сам пасажир. У випадку необхідності пасажир повинен показати цей документ працівнику поліції чи працівнику іншого уповноваженого органу.

Якщо буде виявлено порушення умов карантину і транспортом будуть користуватись люди, які не належать до визначених категорій, то ці мешканці будуть притягнені до адміністративної відповідальності та оштрафовані від 17 до 34 тис. грн", — розповіла Ірина Маруняк.

Детальну інформацію можна отримати на Гарячій лінії міста за тел. 15−80.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради. 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, у громадському транспорті можуть їздити працівники закладів та установ незалежно від форми власності, які забезпечують:

охорону здоров’я,

продовольче забезпечення,

урядування та надання найважливіших державних послуг,

енергозабезпечення,

водозабезпечення,

зв’язок та комунікації,

фінансові та банківські послуги,

функціонування інфраструктури транспортного забезпечення,

сфери оборони,

правопорядку та цивільного захисту,

об’єктів критичної інфраструктури, які мають безперервний промисловий цикл.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів