У Львові частину вулиці перейменують на проспект Святого Івана Павла ІІ

17:43 20 травня 2021 р.

Фото до новини

У червні цього року виповнюється 20 років, як Папа Римський Іван Павло ІІ з пастирським візитом відвідав Україну, зокрема Львів. З нагоди цього місто готує програму заходів, серед яких, зокрема, перейменують одну із львівських вулиць та присвоять назву площі. Відповідну ухвалу сьогодні прийняла сесія Львівської міської ради – «за» проголосували 45 депутатів.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

Зокрема, йдеться про перейменування частини вулиці Хуторівки (від вул. Стрийської до просп. Червоної Калини) на проспект Святого Івана Павла ІІ. А також – про присвоєння назви «площа Святої Софії Премудрості Божої» території у районі вул. Стрийської, вул. Козельницької та вулиці проектованої.

«Це одна з дуже важливих ухвал, яку ми повинні проголосувати. Це був історичний день, коли Іван Павло ІІ приїхав до Львова. Ми зробимо дуже важливу справу», - сказав під час розгляду питання мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, упродовж 23-27 червня Україна святкуватиме 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до України. Тоді у Львові Папа освятив місце, де будували Духовну семінарію Святого Духа УГКЦ, а також Український Католицький Університет.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів