У Львові буде підземний контейнерний майданчик ТПВ

13:00 19 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: google.com.ua

У міськраді запевнили: «Навпроти будинку №18 на вулиці Словацького облаштують до кінця року перший у Львові підземний контейнерний майданчик для збору твердих побутових відходів».

Про це повідомили в п’ятницю, 19 жовтня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні виконавчого комітету. Майданчик буде облаштовано коштом ТзОВ «Грінера Україна», яке є виконавцем послуг по збору і вивезенню ТПВ у Галицькому районі».

Керівник департаменту з питань поводження з відходами ЛМР Сергій Сало доповів на засіданні виконавчого комітету: «Новий підземний контейнерний майданчик буде облаштовано заміть сміттєвого майданчика, який знаходиться поруч з будинком №16 на вулиці Словацького. Будуть встановлені чотири контейнери різного об’єму – два контейнери для змішаних відходів об’ємом по п’ять кубічних метрів кожен, контейнер для вторсировини (папір, пластик, ПЕТ, метал) об’ємом чотири кубічних метрів і контейнер для скла об’ємом три кубічних метрів».

Сергій Сало запевнив: «Впродовж цього року цей майданчик буде облаштовано. Кошти з міського бюджету на облаштування підземного майданчика використовуватися не будуть. До нас надійшло звернення від виконавця послуг по збору і вивезенню ТПВ у Галицькому районі – ТзОВ «Грінера Україна» –про те, що вони готові облаштувати даний майданчик за власний кошт. Цей перевізник ТПВ має спеціальні машини, які зможуть забирати сміття саме з таких майданчиків».

Керівник департаменту з питань поводження з відходами ЛМР пояснив: «Переваги підземного майданчика для збору ТПВ у тому, що тверді побутові відходи зберігаються під землею і не створюють неприємного запаху, а також естетично територія, де він облаштований, краще виглядає, немає негативного враження від перенакопичення відходів. За результатами роботи цього майданчика у мерії будуть приймати рішення чи облаштовувати ще такі підземні майданчики на території міста».

Заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак додав: «Ми довго працювали над цим проектом. Готові зробити більше, та спочатку реалізуємо перший пілотний проект, подивимося на результати роботи. Якщо майданчик добре себе покаже, то будемо рухатися в цьому напрямку. Ми вже розглядали близько 10 адрес на території Галицького району, де можна було б ще облаштувати такі майданчики».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів