У Львові активісти допомагають міліції в поверненні зброї

11:29 12 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС

Про це повідомив начальник міського управління МВС, підполковник Сергій Зюбаненко.

За його словами, громадські активісти Львова допомагають правоохоронцям повертати зброю, яка була викрадена з райвідділів міліції міста підчас подій 19 лютого цього року 6 березня. Зокрема вони повернули бойовий пістолет ПМ, який, ймовірно, був на озброєнні в ОВС. Сергій Зюбаненко розповів:

«До мене звернулися активісти – це група молодих людей, якізареєстрували громадську організацію, яка мала б пройти реєстрацію в органах юстиції, щоб в подальшому працювати у місті Львові. Ми намітили плани співпраці по охороні громадського порядку та різних об’єктів, розташованих у Львові.

Одним із пріоритетів цієї співпраці є повернення зброї, що була викрадена з райвідділків міліції Львова. Сьогодні до менез вернулись активісти і повідомили, що в них є одна одиниця вогнепальної зброї, а саме пістолет ПМ.

Цей пістолет вони принесли до мене в кабінет,була запрошена слідчо-оперативна група та експерт для огляду. Судячи з поверхневого огляду, можна сказати, що це є дійсно пістолет Макарова, щоє на озброєнні в ОВС, на якому збиті номери».

Сергій Зюбаненко також зауважив, що особи, в чиїх руках перебувала ця зброя, судячи з усього, зумисне збили номери, щоб ускладнити її ідентифікування, й додав: «Можна припустити, що цей пістолет є одним з тих, що були викрадені урайвідділках міста Львова».

Як розповів один з активістів Самооборони, котрий приніс зброю до Львівського міського управління міліції, пістолет було знайдено біля сміттєвих баків на вулиці Зарицьких у Львові. Він розповів: «У ніч на 7 березня їхав з чергування патрулів Самооборони. Їхав вулицею Зарицьких і зупинився біля сміттєвих баків, щоб викинути сміття, аж тут підногами розгледів пістолет. Повернувся в машину, взяв ганчірку і забрав його зі собою. Після цього звернувся до нашого юриста і запитав у нього, як це все можна здати. І, разом з юристом, прийшли у міське управління міліції, щоб віддати знахідку».

Активіст також зазначив, що взяти і принести до міліції знайдену зброю йогоспонукали заклики працівників міліції до населення, які лунають зі ЗМІ, анонімно здавати зброю. Про це повідомляє ради відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів