У львівських парках запрацювали острівці безпеки для прямого зв’язку з правоохоронцями

11:05 7 квітня 2020 р.

Фото до новини

У трьох львівських парках, зокрема, парку ім. І. Франка, парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького та у парку «Високий замок» запрацювали острівці безпеки.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Так, за словами Юрія Діля, такі механізми надаватимуть людям прямий зв’язок із правоохоронними органами у випадку надзвичайної ситуації.

«Острівці безпеки служать для повідомлення про надзвичайну ситуацію довкола самого острівця. Якщо у парку стане комусь погано, будуть проблеми з телефоном чи людина буде розгубленою у ситуації — допоможуть острівці безпеки. Коли людина до них наблизиться, вона одразу матиме прямий зв’язок з правоохоронними органами, її одразу почують. Там є дві камери: одна — на якій видно людину, що потребує допомоги, а інша — обертова на 360 градусів, знаходиться зверху, аби оператор міг бачити ситуацію довкола.

Такі острівці безпеки наразі є лише у Львові та в Одесі. Ми обрали для них такі місця, де люди відпочивають, де їм потрібно бути в безпеці. Нам важливо знати, що, у випадку небезпеки, людина зможе повідомити", — зазначив Юрій Діль.

Наразі таких острівців безпеки у місті є 4: 1 — в парку ім. І. Франка, 1- в парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького та 2 — у парку «Високий замок».

Нагадаємо, вчора комісія ТЕБ і НС прийняла низку рішень, щодо життєдільності міста в під час карантину. Зокрема, заборонила відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та в разі службової необхідності.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів