У Львівській міськраді затвердили заходи протидії поширенню коронавірусу «Covid-19»

13:30 20 березня 2020 р.

Фото до новини

На засіданні виконавчого комітету ЛМР ухвалили рішення «Про деякі заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу «Covid-19» на території міста Львова».

Про це повідомили в п’ятницю, 20 березня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що, відтак, у ЛМР узагальнили протоколи, напрацьовані міським штабом з прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові і комісією техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, та зробило їх обов’язковими до виконання на території Львова. За їх невиконання будуть застосовувати штрафні санкції.

Директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич пояснила: «Ми узагальнюємо роботу нашого штабу із комісією техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та збираємо в одному документі три протоколи, зокрема: щодо дотримання дистанції між людьми в публічних місцях, діяльність з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень на час карантину, а також протокол діяльності продуктових ринків Львова. Ми об’єднуємо прийняті рішення і робимо їх обов’язковими до виконання на території Львова. За їх невиконання будемо застосовувати штрафні санкції».

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив про необхідність регулювання продажу продуктів у тимчасових спорудах: «Питання, яке ми проговорювали в рамках штабу – питання торгівлі у МАФах і недотримання дистанції, адже неможливо дотримуватись відстані між покупцями у МАФі, коли туди заходить 2−4 людини. Я би пропонував доповнити рішення та заборонити продавцям МАФів організовувати продаж продуктів харчування всередині МАФів, якщо вони є незначної площі, а старатись організувати продаж своїх товарів через спеціально облаштовані віконечка».

Як інформував «Щоденний Львів», в Україні лабораторно підтвердили 26 випадків «Covid-19».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів