У Львівській міськраді не дозволили забудову на місці вілли

15:05 21 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

На засіданні виконавчого комітету ухвалили рішення перенести розгляд питання щодо проведення будівельних робіт на місці історичної вілли на вулиці Коновальця, 21.

Про це повідомили в п’ятницю, 21 лютого, у Львівській міськраді. Начальниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко пояснила: «Ми подали рік тому заявку про занесення цього об’єкту до реєстру, але її було відправлено на доопрацювання. Зараз ми працюємо над тим, щоби доопрацювати документацію і подати про внесення до реєстру. Нам потрібно дослідити це питання та узгодити його з усіма сторонами, адже ця будівля спроектована видатним архітектором Владиславом Раушем».

Заступник міського голови з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків зауважив: «Є зауваження від управління охорони історичного середовища, але факт є – будинок перебуває у аварійному стані. Я пропоную перенести це питання, але якомога швидше нам потрібно мати чітку позицію щодо графіку процедури, адже так як є, залишатись не може. Це непросте питання, але тут має бути чітка консолідована позиція».

Відтак, у зв’язку зі зауваженням з боку управління охорони історичного середовища, питання було перенесене та відправлене на доопрацювання.

Як інформував «Щоденний Львів», члени виконкому ЛМР підтримали низку «рішень у сфері містобудування».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів