У ЛМР наразі немає можливостей вивезення відходів на полігони Львівщини

14:00 26 січня 2017 р.

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Сергій Бабак повідомив у четвер: «Наразі немає додаткових можливостей вивезення твердих побутових відходів на полігони міст області, які були визначені вчора на обласній комісії з питань з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій».

У Львівській міськраді розповіли сьогодні, 26 січня: «Як повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Сергій Бабак, станом на сьогодні вивезення твердих побутових відходів зі Львова відбувається власними силами міста та перевізників, як і раніше. Наразі немає додаткових можливостей вивезення твердих побутових відходів на полігони міст області, які були визначені вчора на обласній комісії з питань з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Також учора фахівці Львівської міської ради підготували та скерували в Львівську обласну державну адміністрацію проекти угод».

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак зазначив: «У другій половині дня вчора від області ми отримали проект договору, який перевізники мають підписати, як типовий договір. Ми з фахівцями Львівської міської ради опрацювали цей текст договору і у своїй редакції надали у Львівську обласну державну адміністрацію. Сьогодні зранку була нарада, де розглядали текст цього договору. Нам було анонсовано, що для перевізників міста Львова передбачаються полігони в Дрогобичі, Новояворівську, Миколаєві, Бориславі. Ми очікуємо, що цей текст угоди буде підписаний сьогодні. Йдеться тільки про те, що буде врегульоване питання вивезення в частині перенакопичення. Мова не йде про те, що будуть підписані договори на постійний вивіз сміття зі Львова».

Чиновник також повідомив: «У нас на початок тижня було перенакопичення на 422 майданчиках, а це 35%, вчора – 391 майданчик, сьогодні – 302. Зниження накопичення йде за рахунок роботи міста і перевізників, власними силами, без допомоги, яку ми очікували від інших міст області. Після того, як буде вивезено перенакопичення, на майданчиках буде проведена дератизація. Небезпеки станом на зараз нема».

Як додав посадовець, сьогодні зранку проговорено розподіл між перевізниками полігонів у містах області, з якими мають бути укладені відповідні угоди на співпрацю: у Дрогобичі – з ЛКП «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс»; у Новояворівську – з ТзОВ «Санком-Львів», у Миколаєві – з ТзОВ «Спецавтотранс Львів», у Бориславі – зТзОВ «ДВ Екосвіт». Також Сергій Бабак запевнив, що брикетувальна лінія не порушує жодних екологічних норм.

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР зазначив:«Розташування пресувальних ліній – це звичайна практика усіх міст світу. Місто гарантує, що ніяких екологічних порушень не буде, це будуть автономні системи, ніякої загрози населенню не буде. Тому позиція протестувальників не зрозуміла. Має бути діалог, ми всі продукуємо сміття».

Про це повідомили сьогодні, 26 січня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів