У літаку Airbus-A320 на Сибіру відмовила гідросистема

08:57 12 вересня 2023 р.

Фото до новини

До літаків Airbus-A320, які експлуатують на Росії, вже бракує запасних частин через економічні санкції, запроваджені проти РФ після її нападу на Україну.

Літак Airbus-A320 «Уральських авіаліній», що летів із російського міста Сочі в Омськ, здійснив аварійну посадку в полі в Новосибірській області РФ, за 200 кілометрів на схід від Новосибірська, повідомило МНС Росії. За попередніми даними, постраждалих немає. Про це повідомляє Радіо Свобода, пише Dailylviv.com

На борту літака було 170 пасажирів, у тому числі 23 дитини. Усі змогли евакуюватися самостійно по надувних трапах.

У Росавіації повідомили, що за медичною допомогою ніхто не звертався.

За повідомленнями, попередня причина аварійної посадки – відмова гідросистеми. На кадрах у мережі з місця посадки видно сліди займання над правим крилом.

Слідчий комітет відкрив кримінальну справу за статтею про порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту.

Нагадаємо, що Airbus-A320 - це літак виробництва Франції. У серпні цього року Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти 120 російських компаній, які займаються бізнес-перевезеннями. Під обмеження потрапив 121 літак. Загалом у списку санкцій Міністерство торгівлі США тепер є 297 літаків російських компаній Міністерство торгівлі США.

Під санкції у серпні потрапили: три бізнес-джети Gulfstream Aerospace G450; один Airbus A320 авіакомпанії «Меридіан»; два Gulfstream - G550 і G650 «Північно-Заходу»; один джет G650 і Boeing 737 Premier Avia; Airbus A319 компанії RusJet.

Росія вкрала літаки ЄС: депутати Європарламенту вимагають повернення

Літак російського виробництва, який упав у Хорватії, летів з Угорщини

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів