У лікарні помер обгорілий під час навчань на Львівщині підполковник Ігор Ширінський (відео, оновлено)

21:12 11 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: press-centr.com

Волонтер Київського опікового центру Олена Єгорова повідомила у вівторок сумну новину.

У Київському військовому шпиталі помер 48-річний підполковник Ігор Ширинський. Інструктор постраждав ще 5 серпня під час планових навчань на Яворівському полігоні.

Тоді після навчань зайнялися залишки пороху від зарядів. Вогонь раптово перекинувся на одяг військового і обпік майже 70% тіла.

Підполковника доправили до Києва, але врятувати йому життя так і не змогли. Крім офіцера, тоді постраждало ще двоє солдатів. Вони у задовільному стані, загрози життю немає. У Міноборони вважають, що причиною нещастя стала стара форма 2014 року випуску. Неякісна тканина спалахнула, мов сірник.

У підполковника залишилось двоє синів. Поховають Ігоря Ширинського, найімовірніше, у його рідному місті Яворів на Львівщині.

«Командування військової частини виражає співчуття родині загиблого і хоче заявити, що всі гарантовані державою соціальні виплати родина отримає в повному обсязі. На даний момент по цьому випадку львівська військова прокуратура проводить своє дізнання і обов'язково в ситуації розберуться, а винних покарають», – заявив керівник західного регіонального медіа-центру Міноборони України Олександр Поронюк.

Минулого тижня повідомлялося, що на Яворівському полігоні загорілися троє українських військових. Після планових стрільб інструктор спалював залишки пороху від зарядів. Під час цього у нього та ще двох військовослужбовців загорілась форма. Про це повідомили 11 серпня в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Як інформував «ЩЛ», у Київському опіковому центрі медики боролися за життя 48-річного офіцера  Ігоря Ширінського, який отримав дуже важкі опіки 5 серпня під час вибуху на Яворівському полігоні, а 7 серпня Військова прокуратура Львівського гарнізону розслідує обставини порушення правил поводження із вибуховими речовинами на Яворівському полігоні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів