У дитсадки Львова прийшло лише 30% дітей

15:26 1 квітня 2021 р.

Фото до новини

Відсьогодні, 1 квітня, дитячі садочки усіх форм власності Львова перейшли у режим роботи чергових груп для дітей, батьки яких продовжують працювати під час локдауну.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

«Відсьогодні дитячі садочки Львова працюю в режимі червоних груп. Вони працюють для дітей, батьки яких працюють в час карантинних обмежень. Ми вважаємо, що таке рішення є правильним, бо зараз не всі можуть залишитись з дитиною вдома чи знайти когось з родичів, хто б міг допомогти.

Ми бачимо зменшення кількості дітей у садках вже сьогодні, а з понеділка ситуація певно ще зміниться. Якщо вчора з міських дошкільних закладах було 40% дітей (близько 10 тисяч), то сьогодні їх вже орієнтовно 30% (близько 8 тисяч осіб).

Роботу в кожному закладі налагоджують керівники самостійно, адже це дуже індивідуальний процес. Кожен садок самостійно формує чергові групи і поєднує дітей. До прикладу, дітей ясельної групи вочевидь не об'єднуватимусь зі старшими, але якщо приходить кілька старших малюків з різних груп, то їх можна об'єднати в одну, чергову групу. В будь-якому випадку кожен заклад намагається створити максимально сприятливі умови для перебування дітей", — розповіла Зоряна Довганик, головна освітянка міста.

Нагадаємо, роботу дитсадків організовують відповідно до окремого протоколу позапланового засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС від 14.07.2020.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів