У Домівці врятованих тварин безплатно стерилізуватимуть котів та собак

13:31 10 квітня 2024 р.

Фото до новини

З 10 по 14 квітня у Домівці врятованих тварин, що на вул. Довбуша, 24 у Львові, триває масштабна акція зі стерилізації та кастрації котів та собак.

Операції проводять безкоштовно за участі кваліфікованих фахівців. У притулку закликають охочих стерилізувати та каструвати своїх домашніх тварин. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

 

Які переваги операції?

• уникання небажаного потомства;

• запобігання хворіб, повʼязаних із гормональним фоном домашнього улюбленця, до прикладу: ендометріозу, піометри, гірометри, кістозу, онкології молочної залози;

• менша схильність до статевого потягу;

«Котів та собак варто стерилізувати чи каструвати у віці від 2 місяців. Наші тварини вже пройшли цей етап, тож закликаємо і вас приєднатися до кастрації та стерилізації ваших домашніх улюбленців аби полегшити їм життя», – зазначили у Домівці врятованих тварин.  

Інформація про проведення операцій:

1. Тип швів

Шви розсмоктуються, тобто організм тварини розсмоктує їх з часом, тому шви не потрібно знімати. Вони будуть під шкірою, тому їх не видно після операції.

Єдині обмеження щодо пацієнтів:

⁃ вага не менше 1 кг;

⁃ вік не менше 2 місяців та не більше 10 років.

2. Назва і тип операції

Для самок: Оваріогістеректомія. Це означає, що ми видаляємо обидва яєчники і матку. Розріз робиться посередині живота.

Для самців: Орхіектомія. Це означає, що ми видаляємо обидва яєчка, але залишаємо мошонку. Розріз робиться в області мошонки.

3. Який тип анестезії використовується?

Для собак: ми викликаємо анестезію низькою дозою телазолу і підтримуємо анестезію ізофлураном, інгаляційним анестетиком, через дихальну трубку з наших наркозних апаратів.

Для котів: отримують інʼєкцію в мʼяз, щоб викликати анестезію (телазол, буторфанол і дексмедетомідин), а також підтримують анестезію на ізофлурані за допомогою апаратів.

4. Чи потрібно залишати котів на ніч? Через який час котів можна випускати на вулицю?

Котів, які живуть на вулицях, слід тримати в клітках протягом 24 годин після операції, щоб переконатися, що вони повністю прокинулися, перш ніж їх випустять. Це означає, що доглядач повинен погодувати їх принаймні один раз.

Домашніх котів можна забрати з клітки, коли вони повернуться додому, але ми рекомендуємо тримати їх у приміщенні або в безпечному місці, де за ними можна буде спостерігати протягом 4-6 днів після операції.

Також тварини отримають пакет вакцинацій від таких захворювань: котячий вірусний рінотрахеїт, вірус каліцивірозу, панлейкопенія; чумка, гепатит, лептоспіроз, паракгрип, собачий парвовірус, сказ.

        Усі хірургічні втручання та догляд за тваринами проводять кваліфіковані та досвідчені ветеринари.

Деталі за тел.: 073 000 00 75 – Домівка врятованих тварин.

Нагадаємо, Львівщина провалила план з імунізації диких тварин.

Читайте також: На Львівщині фіксують ріст сказу серед тварин

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів