У Дніпрі розірвали угоду зі Львовом про утилізацію відходів

12:35 19 вересня 2016 р.

Невдоволені жителі Діївки перекривали трасу.

У місті Дніпро розірвали угоду зі Львовом про утилізацію твердих побутових відходів. Про це повідомилиу відповіді з Дніпровської міської ради на інформаційний запит журналіств «Радіо Свобода».

У відповіді за підписом директора департаменту транспорту й охорони навколишнього середовища міськради Ігоря Маковцева йдеться: «Договори на надання послуг у сфері поводження з відходами, які були укладені попереднім керівництвом комунального підприємства «Еко Дніпро» Дніпропетровської міської ради з львівськими підприємствами, з 12 вересня 2016 року розірвані».

Тиждень тому, 12 вересня, невдоволені жителі околиці Дніпра – Діївки –перекрили трасу на Кривий Ріг, протестуючи проти використання сміттєзвалища поблизу їхнього мікрорайону для утилізації побутових відходів зі Львова. Акція була ініційована будинковими комітетами мікрорайону.

Того ж дня міська влада заявила, що Дніпро вже не прийматиме на свій полігон сміття зі Львова, запевнивши, що термін дії домовленості між містами спливає 13 вересня. Загалом, за даними посадовців міськради, місто взяло на утилізацію майже 8,8 тисяч тонн зі Львова, однак умови договору між містами були не відомі. «Радіо Свобода» подало інформаційний запит до міськради.

Наприкінці тижня схожа ситуація склалась і в Синельникові Дніпропетровської області. Там жителі теж протестували про звезення на їхніх полігон сміття зі Львова. Про це повідомили сьогодні, 19 вересня, на сайті «Радіо Свобода».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів