У «Чистому небі-2018» загинуло двоє військових пілотів

21:52 16 жовтня 2018 р.

Фото до новини

Унаслідок авіакатастрофи на Вінниччині загинули двоє військових пілотів. ЗМІ повідомляють, що серед загиблих – американець. Військова прокуратура Центрального регіону розпочала розслідування.

У районі села Уланів, що у Вінницькій області, у вівторок, 16 жовтня, під час виконання навчально-бойового польоту впав літак Су-27 Збройних сил України. Про це повідомила прес-служба Генерального штабу Збройних сил України. "Із жалем повідомляємо, що, за інформацією пошуково-рятувальної групи, було виявлено тіла двох пілотів. Обставини інциденту з'ясовують", - йдеться в оприлюдненому у вівторок ввечері на сторінці Генштабу ЗСУ в соцмережі Facebook повідомленні.

Раніше у повідомленні прес-служби було зазначено, що один із загиблих - військовослужбовець повітряних сил ЗСУ, другий - військовослужбовець повітряних сил Національної гвардії США, однак згодом цю інформацію прибрали. Джерело інформагентства "Українські новини" у військових колах також підтвердило, що серед загиблих є американський військовий.

Військова прокуратура Центрального регіону України заявила, що розпочала розслідування падіння винищувача Су-27 у Вінницькій області, який виконував навчально-бойовий політ у рамках військових навчань "Чисте небо-2018" ("Clear Sky-2018"). Військовий винищувач мав бортовий номер 70, серійний - 96310424040. "За попередніми даними, літак ВПС України піднявся у повітря з аеродрому в Старокостянтинові і для виконання навчально-бойового вильоту в рамках військових навчань "Чисте небо-2018", - повідомляє ввечері у вівторок, 16 жовтня, прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Міжнародні навчання "Чисте небо-2018" відбуваються в Україні з 8 до 19 жовтня в повітрі над Вінницькою та Хмельницькою областями. Про це повідомляє DW. Вони розпочалися 8 жовтня і мають тривати протягом 12 днів - до 19 жовтня. Окрім України, в навчаннях беруть участь ще 8 держав: Велика Британія, Данія, Бельгія, Естонія, Нідерланди, Польща, Румунія і США.

Мета навчань "Чисте небо-2018" - підвищення рівня підготовки екіпажів під час виконання тактичних завдань і покращення взаємодії між повітряними силами різних країн під час проведення спільних повітряних операцій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів