У багатоповерхівці, де стався вибух, підраховують збитки. Один мешканець - в лікарні

12:28 5 травня 2020 р.

Фото до новини


Фото: Варта

Учора у Львові у 8-ми квартирному будинку на вул. Скрипника, 31а, за попередніми даними, стався вибув газу. Сьогодні на місці працюють фахівці, спільно з головою ОСББ обстежують усі приміщення. Опісля цього буде прийнято рішення про відновлення послуг.

«Вночі орієнтовно о 01.30 год відновлено електропостачання у будинок на вул. Скрипника, 31, а також у 2-ий під`їзд будинку на вул. Скрипника, 31а. Наразі весь будинок № 31 без газопостачання, а також 1-ий під`їзд будинку № 31а на вул. Скрипника — без електропостачання. Через гасіння пожежі, в будинку багато води. Зранку на місці вже працюють фахівці, спільно з головою ОСББ обстежують усі приміщення. Опісля детального обстеження буде прийматись рішення про відновлення послуг.

Мешканці будинку вчора не відселялись, лише деякі мешканці з 1-го під`їзду переїхали до родичів.

За попередніми даними, у квартирі на 8-му поверсі вибухнув газ. Зараз проводиться обстеження усіх збитків, завданих через цей вибух.

Чоловік з квартири, де трапився вибух, перебуває в лікарні, загроз його життю нема", — розповіла Галина Гладяк, голова Сихівської РА.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/society/emergency/278710-fakhivtsi-s-ogodni-prodovzhat-obstezhennya-budinku-na-vul-skripnika-31a-shchodo-zavdanikh-zbitkiv-vid-vibukhu

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Вночі орієнтовно о 01.30 год відновлено електропостачання у будинок на вул. Скрипника, 31, а також у 2-ий під`їзд будинку на вул. Скрипника, 31а. Наразі весь будинок № 31 без газопостачання, а також 1-ий під`їзд будинку № 31а на вул. Скрипника — без електропостачання. Через гасіння пожежі, в будинку багато води. Зранку на місці вже працюють фахівці, спільно з головою ОСББ обстежують усі приміщення. Опісля детального обстеження буде прийматись рішення про відновлення послуг.

Мешканці будинку вчора не відселялись, лише деякі мешканці з 1-го під`їзду переїхали до родичів.

За попередніми даними, у квартирі на 8-му поверсі вибухнув газ. Зараз проводиться обстеження усіх збитків, завданих через цей вибух.

Чоловік з квартири, де трапився вибух, перебуває в лікарні, загроз його життю нема", — розповіла Галина Гладяк, голова Сихівської РА.

У головому  управлінні ДСНС України у Львівській області розповіли про перебіг події:

"04 травня о 22:05 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в квартирі на восьмому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку в м. Львові на вул. Скрипника.

До місця події негайно виїхали вогнеборці 29-ої, 30-ої, 2-ої, 4-ої державних пожежно-рятувальних частин м. Львова та оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС України у Львівській області. На момент прибуття вогнеборців до місця виклику, з вікна квартири на восьмому поверсі вибивались язики полум'я. Не гаючи часу рятувальники приступили до проведення робіт з ліквідації загорання та порятунку людей. Працюючи в спеціальних апаратах захисту органів дихання та зору рятувальники оглянули квартири на 9 поверсі та евакуювали із задимлених приміщень на свіже повітря 4 осіб.

О 22:49 вогнеборці локалізуали пожежу, та о 22:55 повністю ліквідували у складі чотирьох ланок газодимозахисної служби. Внаслідок пожежі вогнем знищено речі домашнього вжитку площі 60 кв.м. Як з'ясувалось, на момент виникнення пожежі, в квартирі перебував власник - чоловік 1981 року народження, який отримав термічні опіки 50 % тіла І ступеня. Потерпілого в стані середнього ступеня важкості доставлено у Львівську міську клінічну лікарню швидкої медичної допомоги.
До ліквідації пожежі залучили 36 чоловік особового складу та 7 одиниць спецтехніки.
Причини та обставини виникнення пожежі встановлюються".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів