У 2015 році на дорогах Львівщини загинули 245 людей

14:46 4 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: galka.if.ua

Найбільша кількість ДТП припала на літні місяці.

Директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації Андрій Умрихін повідомив сьогодні, 4 січня:

«У минулому році на Львівщині сталися 1822 аварії, в яких загинуло 245 осіб. З них – 41 дитина. Для прикладу у 2014 році трапилися 1685 ДТП. У них загинуло 254 особи, серед яких – троє дітей.

Зазвичай люди, а особливо діти, потрапляють під колеса автомобілів через перехід дороги у незазначених для цього місцях. Найбільша кількість аварій припала на літні місяці. Діти у період канікул не надто зважають на правила дорожнього руху для пішоходів.

Особливо невтішна ситуація у сільській місцевості. Також причиною збільшення кількості ДТП є покращення стану доріг та збільшення швидкості руху транспортних засобів. Таким чином у 2015 році при зменшенні кількості загиблих у ДТП  на Львівщині водночас збільшилось число дітей, котрі загинули під колесами автомобілів».

Це повідомлення передали сьогодні, 4 січня, «Щоденному Львову» в прес-службі обласної державної адміністрації, де також поінформували:

«У зв'язку із такою ситуацією голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка доручив директору департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олександрі Небожук провести роз'яснювальну роботу у школах та дитячих садках щодо правил поведінки на дорогах. Зокрема – розробити спеціальну профілактичну програму».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів