Тисячі прибулих з-за кордону в Україну заразили COVID-19 аж одного прикордонника

09:23 16 квітня 2020 р.

Фото до новини

Перший випадок захворювання на COVID-19 серед військовослужбовців Держприкордонслужби зафіксовано 15 квітня.

Прикордонник одного з підрозділів в Закарпатській області ще декілька днів тому був госпіталізований до центральної районної лікарні з підвищеною температурою. Тоді лікарі діагностували у нього ГРЗ. Військовослужбовцю одразу провели і експрес-тест на коронавірусну інфекцію, який дав негативний результат.

Після цього, під час перебування на лікуванні прикордоннику також провели ПЛР-тест. Результати, що надійшли підтверджують наявність у нього захворювання на COVID-19.

Наразі стан військовослужбовця задовільний, температура тіла у нормі. Державна прикордонна служба України підтримує постійний зв'язок з лікарями для забезпечення військовослужбовця всім необхідним.

Крім того, встановлюється коло всіх осіб з ким прикордонник контактував. Також в підрозділі проведені заходи безпеки щодо недопущення поширення захворювання, в т.ч. щодо самоізоляції та обсервації персоналу.

Таке офіційне повідомлення опубліковане на сайті Держприкордонслужби

Зауважимо, що сьогодні знову немає жодного офіційного слова про кількість осіб, які прибувають в Україну з-за кордону. До 10 квітня Держприкордонслужба регулярно повідомляла про тисячі прибулих в Україну. ТСН - про 80 тисяч. Голова Держприкордонслужби в телеефірі прогнозував прибуття 200 тисяч громадян України з-за кордону до Великодня. Немає сумніву, що серед наших громадян були інфіковані коронавірусом, яких не скеровували на обов'язкову, за рішенням Кабміну, обсервацію (ізоляцію) у спеціалізовані заклади. Тож у підсумку вони інфікували одного прикордонника? Мабуть, ми стаємо свідками появи якогось нового виду логіки: "коронавірусної". 

Голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький пояснив своє звернення про "комендантську годину" і сказав, чому ЛОДА не оприлюднює інформацію про місця проживання осіб, у яких виявлено коронавірусну хворобу у Львівській області.

З 15 квітня на Львівщині всі ринки повинні припинити роботу. Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів