Ціна оновленої сесійної зали ЛМР: журналісти порахували від підлоги до стелі

18:30 26 листопада 2020 р.

Фото до новини

У вівторок, 24 листопада, відбулося перше засідання новообраних депутатів Львівської міськради. На ньому були присутні не всі депутати і відсутній Андрій Садовий, оскільки результати виборів міського голови офіційно ще не оголосили. Засідання відбувалося у великій сесійній залі, яка наразі ще не повністю готова до відкриття, бо там завершують ремонт. Втім у залі вперше відбувся публічний захід з часу закриття на ремонт у 2019 році.

Про це пишуть Наші гроші. Львів.

«Наші гроші. Львів» зібрали дані, скільки коштували деякі предмети для сесійної зали. Повна вартість ремонту ще невідома, однак дві найбільші угоди уклали ще в 2019 році: на будівельні роботи – майже 7 млн грн і на систему забезпечення мікроклімату – ще 3,8 млн грн.

 

Такою буде велика сесійна зала, коли там завершать ремонт, джерело: ЛМР

1.Центральна люстра за 300 тисяч

На історичному фото у сесійній залі над президією колись була п’ята найбільша люстра. Замість неї з’явилась нова люстра у сучасному стилі. У міськраді не змогли повідомити її вартість, оскільки вона була закладена в суму тендеру з будівельних робіт. Однак завдяки технічному завданню ми з’ясували, що підрядник мав придбати іспанську Vibia Wireflow. В інтернет-магазинах такі пропонують приблизно по 320 тис. грн.

Фото: Львівський портал, березень 2020 року

2. Герб міста за 35 тисяч

Стилізований герб Львова, який висить на стіні за головною трибуною, зроблений із нержавіючої сталі з нікелюванням, і коштував 35 тис. грн. Його висота – 90 сантиметрів.

3. Нові пульти депутатів – по 17 тисяч

Депутати користуватимуться пультами для голосування, які коштують 1,6 млн грн. З 2003 року для голосування у великій сесійній залі Львівської міської ради використовують програмно-технічний комплекс «ВІЧЕ». Її міняти не будуть, а от старі пульти зносились. Тому для новообраних депутатів замовили 96 пультів для голосування. Тобто ціна одного складатиме майже 16,7 тис. грн.

4. Колонки» по 40 тисяч

У сесійній залі висітиме 10 білих гучномовців JBL. Вони будуть двох моделей – по 38,6 тис. грн і 22,6 тис. грн. На всі разом піде 290 тис. грн. До речі, в залі буде і кабіна для двох перекладачів.

5. Гості сидітимуть на кріслах по 10 тисяч

Блоки крісел з відкидним сидінням для глядачів коштуватимуть майже 350 тис. грн. З розрахунку на кожне крісло, а їх буде 34, одне місце для сидіння обійшлось в понад 10 тис. грн. Крісла будуть обтягнуті польським велюром Toptextil Uttario Velvet (або еквівалентом).

6. А біля трибуни прапори по 5 тисяч

Для сесійної зали замовили хоругву Львова та прапор України розмірами один метр на півтора на тришаровому атласі. Кожен коштуватиме по 5 тис. грн. Ще понад 3,5 тис. грн витратили на два флагштоки.

І насамкінець – фото, як зала виглядала багато років тому.

Фото з архіву Центру міської історії Центрально-Східної Європи

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів