Трамваї №1, №7 та №9 будуть курсувати у Львові інакше

11:30 12 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: varianty.lviv.ua

13 травня у Львові відбудуться кардинальні зміни в напрямках руху трамвайних маршрутів №1, №7 та №9.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «У рамках реалізації стратегії розвитку «Львівелектротрансу», з метою вивчення пасажиропотоків за новими сполученнями з 13 травня 2019 року відбудуться кардинальні зміни в напрямках руху трамвайних маршрутів №1, №7 та №9».

«У зв’язку з початком реконструкції трамвайної колії на площі Двірцевій, з 13 травня зміниться кінцева зупинка трамвайних маршрутів №1, №4, №6 та №9. Натомість трамвай №5 тимчасово призупинить курсування. Трамваї №2, №3, №8 курсуватимуть без змін», – поінформували також у міськраді.

Керівник відділу розвитку «Львівелектротрансу» Ігор Могила розповів: «У результаті аналізу діючої схеми трамвайної мережі ми побачили, що вона має певні недоліки. Наприклад, колись трамвайні маршрути №3 і №5 повністю дублювалися між собою, а також частково дублювалися №5 і №4. Тобто маршрут №5 дублював маршрути №3 і №4. Маршрут №10 на 60% дублював №2. І коли ці маршрути зустрічалися в районі  «Львівської політехніки», вони один за одним поверталися до політехніки».

Ігор Могила також зазначив: «схожі між собою й маршрути №1 та №9. А це нераціонально з точки зору організації руху трамваїв і дотримання доброго інтервалу для пасажира. Тому вирішили внести зміни у трамвайні схеми і розвести схожі між собою маршрути».

«Було запропоновано пустити трамвай№1 за схемою «Залізничний вокзал – вулиця Бандери – вулиця Дорошенка – Погулянка», маршрут №4 – зі Залізничного вокзалу на Сихів вулицями Стуса – Вітовського – Київською, а маршрут №9 зі Залізничного вокзалу – вулицями Вітовського – Франка – Хмельницького – Замарстинівською –Торф’яною. Це дозволить усунути взаємне дублювання між маршрутами і забезпечити нові сполучення, яких досі не було. Маршрут №7 запускаємо на вулицю Пасічну», – поінформували також Ігор Могила.

Керівник відділу розвитку «Львівелектротрансу» також розповів: «Нова схема трамвайного маршруту №1 – це відновлення історичного трамвайного маршруту №1, який був у Львові. Основні маршрути ми залишаємо без змін – це маршрути №2, №3, №6 та №8, також №4, адже він розпочав курсувати за новою схемою з березня цього року. Базово зараз змінюються маршрути №1, №7 та №9. Нові зміни не потребують жодних інфраструктурних змін у трамвайній колії і контактній мережі. Ми використовуємо усі наявні колії».

«Отож, з 13 травня вступає в дію нова схема маршрутів для трамваїв №1, №9 та №7. Зокрема, трамвай №1 курсуватиме за схемою «Залізничний вокзал – вулиця Бандери – вулиця Дорошенка – Погулянка», та у зворотному напрямку», – поінформували також у міськраді.

«Трамвай №9 курсуватиме за схемою «Залізничний Вокзал – вулиця Вітовського – вулиця Франка – вулиця Хмельницького – вулиця Замарстинівська – вулиця Торф’яна. Трамвай №7 – за схемою «вулиця Татарбунарська – вулиця Шевченка – вулиця Підвальна – вулиця Личаківська – вулиця Пасічна» та в зворотному напрямку», – розповіли також у міськраді.

«Однак, у зв’язку з тим, що з 13 травня буде перекрито для ремонту наступну частину площа Двірцевої, кінцеву зупинку трамваїв №1, №4, №6 та №9 перенесено зі Залізничного вокзалу до «ТРЦ Скриня», – повідомили також у міськраді.

«У зв’язку з тим, що триває ремонт вулиці Замарстинівської, трамвай №9 поки не має змоги курсувати до вулиці Торф’яної, а буде курсувати до вулиця Миколайчука. Відповідно, він повністю дублюватиме трамвайний маршрут №5. Тому з 13 травня і до завершення ремонтних робіт на вулиця Замарстинівській трамвай №5 призупинить роботу. Трамвайний маршрут №5 відновить свою роботу після завершення капітального ремонту вулиця Замарстинівська і курсуватиме від вулиця Миколайчука до вулиця Коновальця», – повідомив заступник директора з експлуатації «Львівелектротрансу» Віталій Пітула.

«За його словами, для максимального інформування пасажирів електротранспорту про нові зміни у схемах трамвайних маршрутів, у трамваях будуть звучати відповідні оголошення. Також буде змінено інформаційні таблички на зупинках трамваїв», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів