Тернопіль відмовився виконувати рішення держкомісії про зарахування його до червоної зони

20:01 1 серпня 2020 р.

Фото до новини

Державною комісією ТЕБ та НС віднесено Тернопіль до «червоного» рівня епідемічної небезпеки, що мало б означати заборону пасажирських перевезень, роботи закладів сфери культури, громадського харчування, ТРЦ, соціальних та реабілітаційних закладів тощо.

Про це інформує сайт Тернопільської міськради, пише DailyLviv.

"Підстави прийняття щодо Тернополя такого рішення не встановлені, оскільки показники рівня захворюваності на COVID-19 у нашому місті за останні дні пішли на спад і тримаються на тому ж низькому рівні, зокрема, станом на 01 серпня:

  • середня кількість тестувань методом ПЛР становить 78,1 (показник має бути не менше 24);
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 11,1 (показник – 11);
  • показник динаміки зростання випадків інфікування – 12,5 (показник – 10).

Важливо наголосити, що «червоний» рівень епідемічної небезпеки встановлюється у разі завантаженості більше як 75% ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим COVID-19. Наразі у Тернополі цей показник становить 46,89%, що вдвічі менше від нормативу.

Тому, з метою забезпечення нормальної життєдіяльності міста та захищаючи права тернополян на працю та свободу пересування, міський голова Сергій Надал у понеділок, 3 серпня, скликає позачергову сесію міської ради, під час якої на розгляд депутатів буде винесене питання оцінки законності даної постанови щодо віднесення Тернополя до «червоної» зони.

Наразі з понеділка, 3 серпня, підприємства, установи та організації Тернополя працюватимуть у звичному режимі. При цьому закликаємо мешканців дотримуватися санітарно-епідеміологічних умов, зокрема маскового режиму, проводити температурні скринінги працівників та відвідувачів, забезпечувати дезінфекцію приміщень тощо",- йдеться в повідомленні.

Завтра з цього приводу у Тернополі скликають позачергову сесію міськради.

Нагадаємо, Covid-19: треба готуватися до гіршого сценарію, - інфекціоністка.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів