Термін дії військово-облікового документа в електронній формі не перевищує року. Нові зміни в оформленні

13:31 26 червня 2024 р.

Фото до новини

Термін дії військово-облікового документа в електронній формі не перевищує одного року з дати його формування та залежить від терміну дії відстрочки та від направлення на військову службу або призову.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Кабінет Міністрів України вніс зміни Постановою від 18.06.2024 № 721 до Постанови від 16 травня 2024 р. № 559 «Про затвердження Порядку оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів і форми такого документа» Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу». 

Відтепер громадяни зможуть оформити військово-облікові документи в електронній формі через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста, а також через Державний вебпортал електронних публічних послуг у сфері національної безпеки і оборони.

Зокрема, через мобільний додаток Портал Дія. Це розширює можливості для громадян, забезпечуючи доступність та зручність оформлення документів.

«У військово-обліковому документі в електронній формі тепер відображається унікальний електронний ідентифікатор у вигляді QR- коду. Цей QR-код містить важливі відомості про документ і забезпечує його дійсність. Термін дії військово-облікового документа в електронній формі не перевищує одного року з дати його формування та залежить від терміну дії відстрочки та від направлення на військову службу або призову», – зазначив керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень.

QR-код повинен містити основні відомості про документ і дозволяти зчитування та візуалізацію основних відомостей. Військово-обліковий документ в електронній формі є дійсним лише за наявності QR-коду.

Також передбачили можливість друку електронного документа, при цьому він повинен містити QR-код, придатний для зчитування.

Формування документа для друку можна здійснити як самостійно, так і через адміністратора центру надання адміністративних послуг.

У військово-обліковому документі в електронній формі тепер міститься більше відомостей, детальніше з якими можна ознайомитись в постанові.

Однакову юридичну силу  має як і фізичний, так і видрукований електронний формат військово-облікового документа.

Зміни до Порядку оформлення та видачі військово-облікових документів мають на меті забезпечити актуальність інформації у документах.

Впровадження QR-кодів на військово-облікових документах є важливим етапом в сфері цифровізації та вдосконалення адміністративних процесів.

Ця постанова набрала чинності з дня її опублікування та застосовується з 18 червня 2024 року.

Докладніше з Постановою можна ознайомитись за посиланням: Про внесення змін до Порядку оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів | Кабінет Міністрів України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів