Сили ППО і винищувачі Польщі приведені у стан підвищеної бойової готовності

14:49 29 грудня 2023 р.

Фото до новини

Сили ППО Польщі привели у стан підвищеної бойової готовності після того, як невідомий об’єкт увійшов в повітряний простір Польщі з України.  

Про це повідомляє Polsat News з посиланням на речника Оперативного командування Збройних сил Польщі Яцека Горишевського, пише DailyLviv.com

"З метою забезпечення безпеки нашого повітряного простору ...підвищено бойову готовність наших засобів протиповітряної оборони, а також чергових пар винищувачів", – заявив він.

Речник командування зазначив, що пошуки об’єкта тривають. Також тривають роботи зі встановлення причин порушення повітряного простору та визначення траєкторії польоту об'єкта.

"На цей час ми знаємо, що повітряний простір Польщі було порушено вранці. Оперативний командувач завершив усі процедури, і про цей факт знають усі особи, які мають бути поінформовані, – сказав речник Оперативного командування в інтерв’ю Polsat News. – З метою забезпечення безпеки нашого повітряного простору у зв’язку з масованим ракетним ударом Російської Федерації по території України було підвищено бойову готовність наших засобів ППО, а також чергових пар винищувачів – додав підполковник Горишевський.

Підполковник Горишевський додав, що втрата сигналу об’єкта сталася поблизу Замостя. - Цей предмет або впав, або продовжив летіти . Ми ретельно перевіряємо наші радіолокаційні системи, щоб виключити або підтвердити будь-яку з гіпотез, і ми негайно надамо її вам», - запевнив речник DORSZ, нагадавши, що станом на У п'ятницю, 13, президент скликав термінові засідання РНБО. 

За словами підполковника, наразі немає інформації, чи є об’єкт, який прилетів зі східного кордону, частиною української протиракетної системи чи належить російським військам.

У п'ятницю раніше 11 Оперативне командування ЗСУ повідомило, що вранці в повітряний простір Польщі з боку кордону з Україною зайшов невпізнаний повітряний об’єкт, який спостерігався радаром від моменту перетину кордону до зникнення сигналу. 

У ніч із четверга на п'ятницю та вранці по території України була посилена ракетна атака, частина випущених Росією ракет впала на прикордонну з Польщею Львівщину. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів