Силоміць відкрили вантажівки і зсипали українське збіжжя просто на дорогу (відео)

21:56 11 лютого 2024 р.

Фото до новини

Інцидент стався 11 лютого об 11:30 на дорозі поблизу прикордонного переходу в Дорогуську, де протестують польські фермери.


Про це повідомляє RMF24, пише DailyLviv.com.

У польському Дорогуську, що на кордоні з Україною, протестувальники зупинили три українські вантажівки, силоміць відкрили причепи та висипали на дорогу зерно.

Інцидент стався 11 лютого приблизно об 11:30 на дорозі поблизу прикордонного переходу в Дорогуську, де протестують польські фермери.

"Після оформлення до Польщі в'їхали три вантажівки під керуванням громадян України. Учасники протесту не пустили транспорт далі, а в один момент відкрили причепи, через що частина зерна висипалася на дорогу. Водії повернули назад в бік України, — описала ситуацію Ева Чиж з комендатури муніципальної поліції в Хелмі, додавши, що бійок чи небезпечної ситуації не було.

Також правоохоронці зазначили, що з’ясовують усі подробиці події та встановлюють учасників акції, які розсипали зерно по дорозі. Вони обіцяють, що матеріали будуть скеровані до прокуратури для проведення правової та кримінально-правової експертизи.

Як пише портал fermer.pl, аграрії нібито взяли проби висипаного зерна та планують передати їх на дослідження на вміст заборонених речовин.

Згодом речник Держприкордонслужби Андрій Демченко повідомив hromadske, що водії, які перетинали кордон, підтвердили прикордонникам факт висипання українського зерна на території Польщі.

Нагадаємо, кордон України з Польщею наразі заблокований для вантажівок на двох контрольно-пропускних пунктах: «Ягодин — Дорогуськ» та «Рава-Руська — Гребенне».

Нагадаємо, 10 лютого вранці польські фермери закінчили блокаду пункту пропуску «Медика — Шегині». 

Читайте такожНа кордоні між Україною і Польщею фермери заблокували понад 1000 вантажівок

Польські протестувальники звантажують землю і шини, щоб заблокувати рух українських вантажівок

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів