На кордоні між Україною і Польщею фермери заблокували понад 1000 вантажівок

13:04 10 лютого 2024 р.

Фото до новини

Наразі у чергах на кордоні перебуває приблизно 1300 вантажівок, найбільше — навпроти пункту пропуску «Ягодин».

На українсько-польському кордоні, де польські фермери 9 лютого поновили блокування, у чергах до пунктів пропуску перебуває приблизно 1300 вантажівок.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, пише DailyLviv.com.

«За минулу добу ми бачимо збільшення черг на території Польщі тих вантажних транспортних засобів, які очікують на можливість перетину кордону у бік України», - сказав Демченко.

За його словами, станом на ранок у напрямках трьох КПП, які блокують польські фермери, - «Ягодин-Дорогуськ», «Рава-Руська-Гребенне» та «Шегині — Медика» — у чергах перебуває приблизно 1300 вантажівок, найбільше — навпроти пункту пропуску «Ягодин».

Нагадаємо, у п'ятницю, 9 лютого, польські аграрії розпочали блокування доріг по всій країні, а також пунктів пропуску на польсько-українському кордоні.

На початку лютого профспілка фермерів «Солідарність» заявила, що позиція Брюсселя є неприйнятною для аграрної спільноти Польщі.

В організації підкреслили, що рішення щодо проведення загального страйку прийнято у зв’язку з пасивною позицією польської влади у контактах з Єврокомісією, зокрема у контексті імпорту сільськогосподарської та харчової продукції з України.

Міністерство інфраструктури Польщі в середині січня підписало угоду з організаторами блокади пунктів пропуску на польсько-українському кордоні, за результатами якої протестувальники мали призупинити протести до 1 березня поточного року.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів