Сьогодні у Львові запускають трамвай проти сучасного рабства (відеотрансляція)

13:00 22 травня 2024 р.

Фото до новини

Перший запуск інформаційного трамваю буде за одним з регулярних маршрутів,


Про це на пресконференції у Львівському пресклубі розповіли організатори заходу, пише DailyLviv.com.

22 травня відбудеться перший запуск інформаційного трамваю за одним з регулярних маршрутів, що розкаже реальні історії експлуатації та торгівлі людьми, а також інформуватиме, як вберегти себе та куди звернутися по допомогу. Волонтери,  проведуть інформаційну акцію під час запуску трамвая та працюватимуть за маршрутом, інформуючи пасажирів.

Інформаційна кампанія впроваджується Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні спільно з Всеукраїнською коаліцією громадських організацій з протидії торгівлі людьми, за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерства  юстиції Швеції.  

Докладніше про інформаційну кампанію  

Інформаційна кампанія впроваджуватиметься в місцевому громадському транспорті 10 міст України, а також у потязі Інтерсіті. Заплановане зовнішнє брендування тролейбусів, трамваїв, автобусів та потягу Інтерсіті у вигляді історій про найбільш поширені форми експлуатації: трудову експлуатацію, використання у збройному конфлікті, сексуальну експлуатацію, примусове жебрацтво, секс на виживання. Всередині транспорту також будуть розміщені інформаційні матеріали про ознаки торгівлі людьми та контакти Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 527 та Урядової гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та насильства 15-47, а також посилання на сайт www.stoptrafficking.org.

Довідка

Тільки за 2023 рік Міжнародна організація з міграції (МОМ) в Україні виявила та надала допомогу 374 постраждалим від торгівлі людьми, з яких 23% — внутрішньо переміщені особи. Ще 663 людини постраждали від трудової експлуатації без ознак торгівлі людьми. Щорічно кількість людей, що потрапляють у ситуації експлуатації та торгівлі людьми зростає, а в умовах війни та міграції як всередині країни, так і за її межі, ризики тільки збільшуються.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів