Собаці, яка бігла і пливла 25 км за каяками, шукають господаря

21:54 24 серпня 2021 р.

Фото до новини

Придністровій приблуді поталанило зустріти Пристаїв, але її собаче серце готове пристати до того, кого вона ще не знає.

У розповіді під заголовком "Бігла і пливла за каяками 25 км: дивовижну собаку забрали до Львова, в сім'ю (відео)" є щасливий початок, але ще немає щасливого закінчення. 

Dailylviv.com зателефонував до Григорія Пристая і уточнив деякі подробиці цієї історії. З собакою-приблудою, яку діти грайливо назвали пані Лариса, львів'яни познайомилися поблизу села Устечка на Дністрі. Відтак вона супроводжувала мандрівників на каяках приблизно впродовж 25 км - бігла вздовж берега і перепливала річку туди, де зупинялися туристи. 

Нарешті, львівська група закінчила свій річковий маршрут, сіла на автомобілі і поїхала у Заліщики. Лариса - скільки могла - ще наздоганяла автомобілі, але згодом відстала і щезла з обрію. Донька Григорія Пристая 12-річна Ганнуся, якій припала до душі тварина, засумувала і попросила батька повернутися й забрати собаку. А оскільки вони їхали до Заліщиків у машині друзів, то батько пообіцяв доньці, що, пересівши там уже на своє авто, вони повернуться на те місце, де востаннє бачили собаку. 

Сам же чоловік, згадує, мав мало віри, що собака там ще буде до часу їхнього повернення. Однак слова дотримав. Коли вони повернулися наступного дня, то собаки не було. Але поромник сказав, що на протилежному березі Дністра вже багато часу тримається одного місця якийсь чорний песик. Пристаї покликали собаку, і вона перепливла річку до них. Це була Лариса. "Я розумів, що такий стрімкий розвиток подій додає всім нам у майбутньому проблем, - каже Григорій Пристай. - Але ж такі незвичні випадки, мабуть, і є найголовнішими у нашому житті. Ми взяли Ларису в автомобіль - і всі щасливі поїхали".  

Довідавшись про цю історію з допису Юрія Підлісного у ФБ, Dailylviv.com потрактував його фразу "поїхала до нового дому..."  як те, що собака вирушив до Львова у сім'ю Пристаїв. Але це не зовсім так. У цієї родини вже є один собака, який живе разом з ними у висотному багатоквартирному будинку. Тому Ларису, яку вони так швидко полюбили, вирішили спочатку прилаштувати на Тернопільщині у будинку 82-річного батька Григорія Пристая. Буде розрадою для нього. Але той, зважаючи на свій стан здоров'я, відмовився: два тижні тому втратив дружину.

Тоді Григорій відвіз Ларису у Чортків до батькової сестри тітки Марії, знаної волонтерки. Це вона була головною героїнею історії про врятування скаліченого собаки Топа (Топіка), якому злі люди перев'язали взимку лапки, що призвело до некрозу, а добрі люди з різних країн зібрали тисячі гривень на лікування і операцію. У Львові собаці ампутували кінцівки трьох лап і відтоді він живе під опікою Марії Пристай. Про цю історію багато писали медіа, показувало телебачення. 

Марія Пристай з Топом.

Лариса тимчасово перебуватиме у пані Марії, а за цей час Пристаї шукатимуть добрих господарів для собаки. Колишні ж, мабуть, або загубили її, або покинули. "Їй десь 4-5 років, я думаю. Ветеринар огляне - скаже точніше, - розповіла Марія Пристай. - Шерсть у неї дуже лискуча, у доброму стані, Можливо, тому, що вона багато плавала. Але харчувалася, вочевидь, поганенько - ребра видно. Дуже розумна собака. З людським поглядом. Розуміє з пів слова. Спочатку скавучала, коли Григорій з Ганнусею поїхали від мене, сумувала. Потім заспокоїлася. У мене ще є боксер Гілмор - знайомляться потроху між собою троє".

Dailylviv.com домовився з Марією і Григорієм Пристаями, що охочі взяти назавжди у свій дім Ларису можуть писати на адресу dailylviv@gmail.com  або у приватних повідомленнях у Фейсбуці.

Собаці поталанило зустріти Пристаїв, але її собаче серце ще навчиться пристати до того, кого вона ще не знає.  

Початок дороги до нового дому.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів