Собакам в польській армії надаватимуть звання

14:33 25 листопада 2023 р.

Фото до новини

З пропозицією надати військові звання службовим собакам виступили солдати Війська Польського.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

Офіційні джерела повідомляють, що керівництво має намір цю ідею підтримало.

Визнаючи заслуги підрозділу К9 у бойових діях, воїни виступили з пропозицією надавати військові звання службовим собакам. На офіційному профілі Війська Польського в соціальних мережах з’явилося повідомлення, що начальник Генерального штабу Війська Польського має намір позитивно відреагувати на це прохання, незабаром запровадивши відповідні правила.

Як йдеться у дописі, планується впровадження шкали від рядового собаки до собаки сержанта. Право нагороджувати собак військовим званням матимуть командири частин, у яких вони служать. 

Службові собаки використовуються в польській армії для багатьох цілей – для пошуку, стеження, патрулювання та виявлення вибухівки. Вони також проходять бойову підготовку. Підрозділи K9 працюють, серед іншого, у спецвійськах, наприклад, у військовій частині Komandos.

Військових собак тренують у Військовому центрі фармації та медичних технологій у Целестинові на Мазовії. Службові тварини проходять суворі випробування та інтенсивне навчання, яке триває кілька місяців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів