Сморід у Львові зникне через чотири роки, – ЗМІ

14:10 1 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: 20minut.ua

2019 року в нашому місті планується запуск очисних споруд і заводу для переробки біогазів з каналізації в електроенергію.

«Через чотири роки у Львові перестане смердіти», – запевнили сьогодні, 1 лютого, у столичному часописі, де також розповіли:

«Європейський Банк Реконструкції і розвитку надав Львівській міській раді кредит у сумі 27 мільйонів євро для реконструкції очисних споруд «Львівводоканалу». За ці гроші також збудують завод для переробки біогазів з каналізації в електроенергію.

Ця електроенергія частково покриє потреби водоканалу і зекономить кошти. Адже «Львівводоканал» – найбільший споживач електроенергії у Львівській області, бере 11 млн кВт/год у місяць. 

Проект не лише вигідний для Львова, бо через старі очисні споруди тут уже десяток років відчувається неприємний рвотний запах. Але і для європейців – з новими спорудами зменшиться кількість викидів у повітря.

«Мова йде про масштабну модернізацію та реконструкцію львівських очисних споруд, – розповів Андрій Садовий, міський голова Львова. – Це питання є одним з ключових для вирішення проблеми смороду в місті. Завдяки проекту ми також зможемо отримувати додаткову альтернативну енергію з біогазів, яка становитиме 20 відсотків потреб львівського водоканалу».

Кредит ЄБРР планують взяти на 13 років з пільговим періодом – три роки після підписання кредитного договору. Маржа – 6% на рік, з можливістю зниження або підвищення, але не нижче від 3,75 %. 

У 2016 році будуть проведені лише тендерні процедури на проектувальника і розробка самого проекту. Наступного року почнеться будівництво. Запуск споруд і заводу планується 2019 року.

Про це повідомили сьогодні, 1 лютого, в київському часописі «Газета по-українськи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів