Shahed порушив повітряний простір НАТО. Німеччина підняла винищувачі

15:31 14 грудня 2023 р.

Фото до новини

Один із безпілотників, який Росія запустила в ніч на 14 грудня по Україні, порушив повітряний простір НАТО, упавши на території Румунії, через що Німеччина підняла по тривозі винищувачі Eurofight.

Про це пише DailyLviv.com з посиланням на Аussiedlerbote.

Німеччина ідентифікувала російські літальні апарати, в тому числі за візуальним контактом, але не було наказу НАТО збивати їх. Під час хвилі атак російських дронів по Україні було зафіксовано до 70 російських безпілотників типу "Shahed 136", один з яких, за попередніми даними, також вибухнув над повітряним простором Румунії.

Читайте також: РФ атакувала Україну шахедами і балістикою. Скільки цілей вражено

У четвер Міністерство оборони Румунії повідомило про вирву глибиною 1,5 метра в дельті Дунаю поблизу румунського села Грінду, за 6,5 кілометрів від українського кордону. У відомстві заявили, що це, ймовірно, був російський безпілотник.

Військово-повітряні сили НАТО наразі залучені в охороні південно-східного флангу Альянсу. На румунському боці кордону з Україною сталося кілька інцидентів з порушенням повітряного простору. Всі вони були пов'язані з російськими атаками на українські порти на Дунаї, проте, як зазначається, ці випадки не були навмисними з боку Росії.

Нагадуємо, у вересні в Румунії повідомили, що знайшли на своїй території уламки, ймовірно, дрона - на березі Дунаю неподалік села Чаталча. Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що це свідчить про неприйнятне порушення румунського повітряного простору.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів