Селяни перекрили трасу «Стрий-Знам’янка»

18:05 29 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: Скріншот із відео

Жителі кількох сіл на Вінниччині перекрили міжнародну трасу «Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка».

Про це повідомила в середу, 29 січня, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1». Натомість в агенції новин «Укрінформ» розповіли, що на Вінниччині поблизу села Писарівка жителі кількох сіл Вінницького району перекрили міжнародну трасу М-12 через незгоду із необхідністю приєднувати свої громади до ОТГ, як передбачено новим адмінподілом області.

Начальник відділу комунікації поліції Вінницької області Анна Олійник зазначила: «Сьогодні о 12.05 поблизу села Писарівка Вінницького району розпочалося мирне зібрання жителів кількох населених пунктів. Ці люди не погоджуються з приєднанням своїх громад до тих ОТГ, які передбачені проєктом нового адміністративного поділу області. На знак протесту близько 80 осіб безперервно рухаються пішохідним переходом, частково перекривши рух транспорту»

Учасники акції пропускають рейсові автобуси і спецтранспорт, частково – інші транспортні засоби, які прямують в обидва боки. На місці полії працюють правоохоронці, які забезпечують охорону публічної безпеки.

Згідно зі заявою про проведення мирного зібрання, яку має у своєму розпорядженні Укрінформ, його організатори вказали терміни проведення цілодобової акції з 28 січня до 3 лютого. Метою запланованих заходів є «висловлення позиції людей щодо неприпустимості порушення Конституції України й статті 132, Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», недопущення примусового приєднання Сокиринецької ОТГ до Лука-Мелешківської ОТГ та за долучення до Сокиринецької ОТГ сіл Писарівка і Щітки (Вінницького району. – Ред.)».

Як інформував «ЩЛ», у Львові протестували працівники льонокомбінату.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів