Садовий розповів, коли запрацює безготівкова оплата на громадському транспорті

11:35 14 грудня 2023 р.

Фото до новини

У Львові виникли тимчасові труднощі під час оплати банківською карткою у громадському транспорті міста через хакерську атаку на «Київстар».

Адже для передачі інформації про оплату у валідаторах використовують мобільний інтернет від даної компанії.

Про це повідомляє DailyLviv.com  з посиланням на міського голову Львова Андрія Садового

«На жаль, через хакерську атаку на компанію інформація про транзакції не передається. Валідатор бачить вже знайому банківську карту і розуміє, що кошти за минулу поїздку ще не перераховані. Він зараховує дану карту до списку боржників. Ця проблема вирішиться після повного відновлення роботи Київстар, коли пасажирам зарахують завалідовані, але неоплачені поїздки», – написав мер Львова Андрій Садовий.

Читайте також: У громадському транспорті Львова через збій у «Київстар» не працює безготівкова оплата

Зазначимо, наразі здійснювати оплату можна через ЛеоКарт, або готівкою у водія – вартість 20 гривень. У електротранспорті також працює оплата через QR-коди та EasyPay.  Вартість поїздки при такому способі оплати складає 15 грн.

Загалом з 11 грудня у Львові безготівкова оплата проїзду стала доступною на усіх міських маршрутах. Цього ж дня вартість проїзду в усьому громадському транспорті змінилася. Тарифи уніфікували та зробили однаковими для автотранспорту та електротранспорту. 

Нагадаємо, вранці 12 грудня користувачі масово заявили про масштабний збій у роботі оператора зв'язку Kyivstar. Відсутній мобільний зв'язок та інтернет. Також неможливо увійти у мобільний застосунок. Сайт компанії не працює.

Компанія "Київстар" заявила, що на неї здійснено потужну гакерську атаку. Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на одного із національних операторів мобільного зв’язку "Київстар".

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів