Рятувальники Львівщини стурбовані зростанням кількості пожеж

13:25 4 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

У 2016 році на території нашої області зареєстровано 44 пожежі, на яких загинули дві людини.

«Головне Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області стурбоване зростанням кількості пожеж у новому 2016 році та випадками загибелі на них людей – повідомили сьогодні, 4 січня, в прес-службі рятувальників, які також розповіли подробиці:

«Так, з початку року на території області зареєстровано 44 пожежі, на яких загинули дві людини. В переважній більшості винуватці лиха – самі люди. Адже нехтування елементарними правилами пожежної безпеки у підсумку призводить до непоправного лиха.

Найбільше занепокоєння викликають категорії населення, що складають так звану групу ризику: соціально-неблагополучні сім’ї, багатодітні та малозабезпечені, самотні літні люди, громадяни, схильні до зловживання алкоголем та безхатченки. Найчастіше лихо приходить в ті оселі, де опалення, електромережа застарілі й тривалий час належно не обслуговувалися. Також небезпека очікує тих, хто порушує заходи пожежної безпеки при експлуатації печей, електричного та газового обладнання, допускає необережність при курінні.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Львівській області нагадує: користуйтесь лише заводськими електричними та газовими засобами обігріву; не залишайте газову плитку ввімкненою на ніч; використовуючи електрообігрівачі, перевіряйте справність електропроводки, щитків, розеток та штепсельних вилок приладів; не зберігайте на горищах та в підвалах легкозаймистих речовин; зберігайте такі небезпечні предмети, як сірники і запальнички, лише в місцях недоступних для дітей; не використовуйте вентиляційні й газові канали як димоходи;

опалюючи приміщення піччю на газі або дровах, перевірте, чи не з’явилися в ній тріщини або щілини. Це можна зробити, спаливши в печі трохи паперу та згодом оглянувши її ззовні, – у місцях тріщин буде добре видно сліди сажі.

Виявлені тріщини необхідно замастити. Ремонт печей можна доручати виключно фахівцям. Особливу обережність слід виявляти власникам будинків із дерев’яним перекриттям.

У РАЗІ ВИНИКНЕННЯ ПОЖЕЖІ АБО НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ НЕГАЙНО ТЕЛЕФОНУЙТЕ ЗА НОМЕРОМ 101!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів