Румунські винищувач і гелікоптер розбилися після грандіозного вибуху над Чорним морем - 7 загиблих (відео)

00:30 3 березня 2022 р.

Фото до новини

МіГ-21 LanceR румунських ВПС зник з радарів у середу ввечері, а також зник рятувальний гелікоптер Puma, скерований на пошукову місію.


Про це інформує Еxpress, пише Dailylviv.com.

Речник міністерства оборони Румунії підтвердив, що рятувальний вертоліт Romanic Military розбився і семеро людей загинуло.

"МіГ-21 LanceR румунських ВПС з 86-ї авіабази, який виконував місію повітряного патрулювання над Добруджою, зник з радарів у середу ввечері, а також зник рятувальний гелікоптер Puma, скерований на пошукову місію", - йдеться в повідомленні.

За 11 кілометрів від аеродрому знайшли вертоліт IAR-330 Puma, який розбився, повідомив речник Міністерства національної оборони Костянтин Спяну.

Причина їхнього падіння наразі невідома.

Про зниклий з радарів літак МіГ-21 LanceR наразі нічого не відомо.

Літак вилетів з авіабази о 19.50.

На суші триває пошуково-рятувальна операція з пошуку літака МіГ-21 LanceR.

Остання заява Міністерства національної оборони підтверджує, що в вертольоті, який розбився, перебували семеро осіб, і всі вони загинули.

Окрім п’яти членів екіпажу, про які спочатку повідомлялося, на борт рятувального літака також сіли двоє рятувальників Військово-морських сил Румунії.

Раніше в середу ввечері міністр національної оборони Василе Дінку оприлюднив заяву, в якій висловив співчуття родинам загиблих у катастрофі вертольота.

Довідка

Добруджа, також Задунав'я — історична болгарська, турецька, румунська й українська область в Європі, розташована між нижньою течією Дунаю й узбережжям Чорного моря. Північна Добруджа входить до складу Румунії, Південна Добруджа — до складу Болгарії.

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів