Розвідка Польщі стежить за вагнерівцями в Білорусі

19:11 16 липня 2023 р.

Фото до новини

На території Білорусі є вже кількасот найманців.

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

У Росії вже звільнено 15 офіцерів, пов'язаних з групою Вагнера. Найманці передали своє важке озброєння Міністерству оборони. Більшість з них перебуває на окупованих територіях Луганської області, але в бойових діях вони участі не беруть.

Частину найманців уже відправили до Білорусі.

Польські служби стежать за ситуацією у Білорусі, щоб знати, скільки вагнерівців перекинули в Білорусі, розповідає заступник координатора міністра спецслужб Станіслав Жарин.

«Уже є підтвердження присутності вагнерівців у Білорусі. Перші групи уже проводять навчання для білоруської армії та заповнюють табори, які для них приготували. За нашими підрахунками, там уже кількасот найманців. Польська розвідка моніторить ситуацію. Знаємо точно, що росіяни будуть використовувати групу вагнера, так як роблять це в усьому світі. Вагнерівці виконують завдання за дорученням Кремля»

Разом з тим, як повідомив речник українського прикордонної служби Андрій Демченко, вагнерівці наразі не становлять загрози Україні, але можуть брати участь у провокаціях на кордонах, зокрема з Польщею.

Велика колона ПВК Вагнер прибула до Білорусі

У Білорусі за 200 км від України вже будують табори для вагнерівців – ЗМІ

Наєв назвав Прігожина самогубцем, якщо той перетне держкордон України з півночі

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів