Розвідка не виключає використання Росією навчань для прямої агресії (відео)

20:15 5 вересня 2016 р.

Війська РФ залишилися на полігонах і після завершення раптової перевірки.

Розвідка Міноборони допускає використання Росією військових навчань «Кавказ 2016» для прикриття прямої військової агресії проти України. Про це повідомив сьогодні, 5 вересня, на брифінгу представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

«Не виключається, що створене російське міжвидове угруповання поблизу кордону з Україною, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також на території включеного Криму буде використано проти нашої держави в разі прийняття відповідного рішення керівництвом Росії», – заявив розвідка.

Вадим Скібіцький також зазначив, що свідченням цього є те, що російські війська залишилися на військових полігонах після завершення раптової перевірки. Він також нагадав: «Аналогічний розвиток ситуації спостерігалося під час збройної агресії Росії проти Грузії в 2008 році, коли перед цим були проведені навчання «Кавказ 2008» і війська були залишені на полігонах для подальших дій на території Грузії», - сказав він.

За словами Скібіцького, Росія нарощує угруповання військ на південно-західному напрямку під виглядом навчань для чинення тиску на Україну. Про це повідомили сьогодні, 5 вересня, на сайті інтернет-видання «Українська правда». Як інформував «Щоденний Львів», Росія наростила чисельність військ біля кордону з Україною й в Криму.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів