Росія скидає бомби на свої міста. Докази

09:57 1 липня 2024 р.

Фото до новини

Російські загарбники неодноразово скидали планерні бомби, якими атакують Україну, на свою територію. Щонайменше 38 бомб впали в Білгородській області упродовж року.

У внутрішніх документах влади Білгородщини, які отримала американська газета The Washington Post, вказані місця падіння, розглядаються питання знешкодження та евакуації у разі надзвичайної ситуації, пише DailyLviv.com,

Згідно з документом, щонайменше 38 бомб, яким приписують нещодавні територіальні успіхи Росії, впали в Білгородській області на кордоні з Україною між квітнем 2023 і квітнем 2024 року, хоча більшість з них не вибухнули.

Також щонайменше чотири бомби впали на саме місто Білгород, регіональний центр з населенням близько 400 тис. осіб. Ще сім були знайдені в навколишніх передмістях. Найбільше, 11, впало в прикордонному Грайворонському районі, де деякі з них не вдалося знайти через «складну оперативну обстановку».

Документ, спочатку перехоплений українською розвідкою і переданий The Washington Post, містить таблицю інцидентів з посиланнями на надзвичайні постанови про знешкодження бомб і евакуацію і є продуктом відділу з надзвичайних ситуацій міста Білгород.

Щонайменше 38 бомб впали в Білгородській області на кордоні з Україною між квітнем 2023 і квітнем 2024 року 
Щонайменше 38 бомб впали в Білгородській області на кордоні з Україною між квітнем 2023 і квітнем 2024 року

Більшість бомб були виявлені цивільними особами – лісниками, фермерами або мешканцями навколишніх сіл. У більшості випадків Міністерство оборони не знало, коли були запущені бомби, що вказує на те, що деякі з них могли перебувати там протягом декількох днів.

Як зазначає WP, російська Astra підтвердила, що багато інцидентів, описаних у документі, збігаються з тими, які воно отримало від місцевих органів влади та з повідомлень у місцевих засобах масової інформації.

Місцева влада, як правило, мовчить про ці інциденти, повідомляючи лише про «нещасні випадки», звинувачуючи в них українські обстріли або просто не повідомляючи про різні вибухи, що прогриміли в регіоні, особливо останнім часом.

Astra підрахувала, що Росія випадково скинула понад сотню бомб на власну територію, а також на окуповані райони на сході України за останні чотири місяці – в той самий період, коли спостерігалося значне збільшення використання планерних бомб.

Російський уряд не відповів на прохання видання прокоментувати документ або повідомлення про невдале застосування планерних бомб.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів