Росія платить великі гроші за «чорну пропаганду» в світлі подій в Україні, – Патріарх Варфоломій

08:41 23 жовтня 2018 р.

Фото до новини

Вселенський патріарх Варфоломій ясно висловив патріархові РПЦ Кірілу своє ставлення до українського питання, заявивши, що у Константинопольського патріархату немає наміру поступатися тиску Москви.

Звертаючись до вірян у Стамбулі, патріарх повторив, що прерогативи Константинопольського патріархату мають за джерело рішення Вселенських соборів і є обов’язковими для всього православного світу. Про це повідомляє грецький сайт «Ортодоксія-Інфо».

«Подобається це нашим російським братам чи ні, незабаром вони визнають рішення Вселенського патріархату, оскільки у них не буде іншого вибору», – заявив Варфоломій. Він додав, що знає про джерело фінансування публікацій, що становлять собою «чорну» пропаганду в українському питанні.

Ця заява Вселенського патріарха є його першою публічною відповіддю на звинувачення з боку Москви в питанні надання автокефалії українській церкві.

Раніше Константинопольський (Вселенський) патріархат заявив про початок процедури надання автокефалії Українській православній церкві. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів