Російські окупанти влаштували пожежу на Запорізькій атомній станції (відео)

22:01 11 серпня 2024 р.

Фото до новини

Україна чекає на реакцію світу і МАГАТЕ.

Про це повідомили в Енергоатомі, пише DailyLviv.com.

"Енергодар. Фіксуємо з Нікополя, що російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної станції. 

Наразі показники щодо радіації в нормі. Але поки російські терористи зберігають контроль над атомною станцією, нормальною ситуація не є й не може бути. Росія з першого дня захоплення Запорізької АЕС використовує її суто для шантажу і України, і всієї Європи та світу. 

Чекаємо реакції світу, чекаємо реакції МАГАТЕ. Росія повинна за це відповідати. Лише український контроль над Запорізькою станцією може гарантувати повернення до нормальності та повної безпеки!" - наголосили в Енергоатомі.

Як згодом повідомив очільник МВС Ігор Клименко, станом на 22:30 змін радіаційного стану в районі Запорізької АЕС не зафіксовано, радіонуклідів техногенного походження не виявлено.Посилено моніторимо ситуацію поблизу ЗАЕС.  Пости Укргідрометцентру, розташовані поблизу станції, працюють в оперативному режимі, щоб забезпечити своєчасне відстежування радіаційного фону.

Енергоатом нагадує, що від початку російської окупації Запорізька АЕС вже пережила вісім повних блекаутів та один частковий – зі запуском аварійних дизель-генераторів і систем безпеки. Їхня відмова загрожує настанням аварійної ситуації.

Додамо, у квітні на Запорізькій атомній електростанції вибухнув безпілотник.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів