Російські окупанти поранили шістьох наших воїнів, – Міноборони

13:24 8 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: mediarnbo.org

Речник міністерства оборони Олександр Мотузяник запевнив у середу: «За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає».

Речник міністерства оборони Олександр Мотузяник повідомив сьогодні, 8 лютого, на брифінгу, що вчора дещо загострилася обстановка в селі Кримському та під містом Попасна на Луганському напрямку, де російські окупанти та їхні колаборанти масово застосовували важке озброєння – міномети і гармати. По наших позиціях було випущено близько 50 мін та майже 90 снарядів. Майже всі обстріли припали на вечірній час – з 18 години до опівночі.

Кілька разів українські війська відкривали вогонь у відповідь. Окрім цього, противник порушив режим тиші у Станиці Луганській та Новотошківському.

Загалом за минулу добу на Луганському напрямку сталися 19 ворожих обстрілів. Зокрема, дев’ять – з важкого озброєння.

Натомість на Донецькому напрямку вчора обстановка значно погіршилася практично по всьому фронту. Російські окупанти та їхні колаборанти розпочали там у другій половині дня мінометні обстріли на Світлодарській дузі. Через кілька годин до них долучилася ворожа артилерія. Вогонь не вщухав до пізнього вечора.

У районі Горлівки вчора також було «гаряче». Російські окупанти та їхні колаборанти порушили режим тиші у Зайцевому, Новгородському та Верхньоторецькому, застосовуючи, зокрема, міномети та бронетехніку.

Тим часом в Авдіївці ситуація залишається незмінна. Після кількох ранкових обстрілів у другій половині дня російські окупанти та їхні колаборанти перейшли до більш масштабних бойових дій. Вони безперервно вели вогонь впродовж шістьох годин з південно-східного напрямку. При цьому застосовували міномети й танки.

Аналогічна обстановка – й на позиції «Шахта Дутовка», де перестрілки не вщухають і вдень, і вночі. В Кам’янці, Опитному, Пісках вчора також було неспокійно. Таким чином, вчора від ворожий приціл потрапили майже всі наші опорні пункти.

Загаломза минулу добу на Донецькому напрямку сталося 42 ворожих обстріли. Зокрема, половина – з важкого озброєння.

Тим часом на Маріупольському напрямку найгарячіше вчора було в Гнутовому. У другій половині дня російські окупанти та їхні колаборанти обстрілювали одночасно кілька наших опорних пунктів, причому вогонь вівся з різних напрямків.

Російські окупанти та їхні колаборанти застосовували гармати і міномети, і вони було розгорнути зовсім близько до передової. По наших позиціях випущено близько 100 мін і снарядів.

Також ворожі мінометні обстріли відбулися у Мар’їнці, Новотроїцькому та Чермалику. Зокрема, постраждав КПВВ «Мар’їнка». На інших рубежах також тривають перестрілки, проте там було значно спокійніше.

Загалом за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 28 ворожих обстрілів. Зокрема, шість – з важкого озброєння. Традиційно, левова частка припадає на ділянку фронту Павлопіль – Широкине.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, але шестеро військовослужбовців отримали поранення і травми. Про це повідомили в сьогоднішніх зведених даних, опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів