Російські агенти шукають місця дислокації літаків F-16

10:18 5 серпня 2024 р.

Фото до новини

Президент України Володимир Зеленський оголошував, що Україна потребує понад 100 літаків F-16.

Центр протидії дезінформації пояснює, як ru-пропаганда намагається дискредитувати появу літаків F-16 в Україні, пише DailyLviv.com.

«Поява F-16 ніяк не вплине на перебіг бойових дій»; «F-16 принесуть Україні більше проблем, ніж користі, та стануть легкою здобиччю російської ППО»; «росія помститься Україні за F-16, знищівши кілька енергооб’єктів»; «поява F-16 – це лише піар-акція. Літаки не братимуть активної участі в боях». 

Також ru-пропаганда активно поширює слова очільника чечні рамзана кадирова: «Літак прилетить, випустить ракету, його зіб’ють і все – салям алейкум».

Поширенням цих заяв кремль намагається применшити значення західної допомоги, яка насправді серйозно ускладнить життя окупантам.

Перші винищувачі F-16, що прибули до України, показали під час урочистостей до Дня Повітряних сил ЗСУ 4 серпня. Президент України Володимир Зеленський подякував, зокрема, партнерам, які «дієво допомагають з F-16», а також тим країнам, які прийняли запит про надання літаків, зокрема, Данії, Нідерландам і Сполученим Штатам Америки.

Скільки F-16 нині в Україні, Зеленський не озвучив, але зазначив, що Повітряні сили «вже почали їх використовувати для нашої держави». Раніше Президент України Володимир Зеленський оголошував, що Україна потребує понад 100 літаків F-16.

За неофіційними непідтвердженими даними, в Україну прибули десять літаків F-16, а до кінця року їхня кількість буде подвоєна.

Інформація про базування літаків F-16 є особливою таємницею "задля збереження" їх від атак росіян. Ймовірно, вони перебувають у підземних сховищах на різних локаціях.

Літаки F-16 є пріоритетною ціллю для росіян, сказав для The Economist Ніко Ланге, колишній начальник штабу міністерства оборони Німеччини. Ось чому вони були розгорнуті з великою часткою секретності, на розосереджених базах з підземними або надійними укриттями, разом із приманками. Але таке розпорошення ускладнює логістику: потрібно більше людей і більше запчастин.

Немає сумніву, що російські агенти різного штибу і калібру вже розпочали пошук місць дислокації літаків F-16. Дехто з них, можливо, вже надіслали в москву зображення ангарів на кшталт тих, які може створити штучний інтелект. 

Читайте також: Україна отримала першу партію винищувачів F-16

Здійснено перші бойові вильоти F-16 після прибуття винищувачів американського виробництва в Україну

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів