Де базуватимуться F-16 і якими ракетами їх озброять

22:28 4 серпня 2024 р.

Фото до новини

Українці використовуватимуть їх обережно, щоб уникнути втрат.

Про це повідомляє The Economist, пише DailyLviv.com.

Літаки F-16 є пріоритетною ціллю для росіян, каже Ніко Ланге, колишній начальник штабу міністерства оборони Німеччини. Ось чому вони були розгорнуті з великою часткою секретності, на розосереджених базах з підземними або надійними укриттями, разом із приманками. Але таке розпорошення ускладнює логістику: потрібно більше людей і більше запчастин.

Дуглас Баррі, експерт з військово-повітряних сил Міжнародного інституту стратегічних досліджень, вважає, що головна безпосередня цінність F-16 – це підвищення морального духу. Початкові цифри невеликі, і українці використовуватимуть їх обережно, щоб уникнути втрат, які дадуть Росії пропагандистську перемогу. 

Читайте також: Останні масовані атаки по Україні можуть бути пов’язані з прибуттям F-16

Згідно з повідомленнями, США оснащують F-16 сучасними ракетами класу «повітря-повітря», а також високошвидкісними протирадіаційними ракетами. Вони зможуть нести до чотирьох плануючих бомб GBU-39 (по суті, це снаряди з короткими крилами, які можна запускати з літака), які, хоч і менші за їхні російські еквіваленти, але є набагато точнішими та більш далекобійними. Вони також можуть нести касетні боєприпаси для використання проти військ і бронетанкових формувань. Повідомляється, що модернізовані радари вже готові, пише The Economist.

F-16 могли б зменшити безкарність, з якою російські Су-34 завдавали ударів по передовій Україні. Росіяни щодня запускали понад сотню грубих, але ефективних плануючих бомб, не покидаючи російського повітряного простору. Пріоритетним завданням, каже пан Ланге, буде змусити російських пілотів залишатися далі, інакше вони ризикують бути збитими.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський презентував F-16 в Україні (відео).

Читайте також: Здійснено перші бойові вильоти F-16 після прибуття винищувачів американського виробництва в Україну

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів